Tenis

Preokret Borne Ćorića za četvrtfinale Miamija!

Petar Jenjić • utorak, 26.03.2019.
Preokret Borne Ćorića za četvrtfinale Miamija!
Foto: EPA

U osmini finala Mastersa u Miamiju Borna Ćorić svladao je Australca Nicka Kyrgiosa u tri seta te tako izborio ulazak među osam najboljih...

Težak je meč bio pred Bornom Ćorićem koji je novi izazov uspješno odradio. U meču osmine finala Mastersa u Miamiju hrvatski je tenisač svladao Nicka Kyrgiosa sa 4:6, 6:3, 6:2 nakon nešto manje od dva sata igre.

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj u karijerama, a druga pobjeda 11. nositelja na ovom turniru kojem će protivnik u četvrtfinalu biti Felix Auger-Aliassime koji je u dva seta svladao Nikoloza Basilašvilija.

Nakon nekoliko izjednačenih uvodnih gemova, prvi je do breaka stigao hrvatski tenisač koji je poveo s 15:40 i iskoristio drugu šansu za oduzimanje servisa. Međutim, već u sljedećem gemu Kyrgios uzvraća, a ubrzo i poravnava na 3:3. Do kraja seta Ćorić je dobio još jedan gem, a pri rezultatu 4:4 Australac radi novi break nakon čega koristi ukupno drugu set loptu.

Drugi je set bio još izjednačeniji, a oba su igrača čvrsto držala svoj početni udarac. Ćorić nije dozvolio nijednu break priliku protivniku, a svoju jednu uspio je iskoristiti. Pri vodstvu 3:2 zaostajao je 40:15 nakon čega je dobio četiri uzastopna poena i napravio break za set.

U posljednjem setu rezultat je bio izjednačen do 2:2 kada Ćorić radi dva uzastopna breaka te do kraja više ne gubi nijedan gem.

Masters Miami, osmina finala:
Borna Ćorić (11) - Nick Kyrgios (27) 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!