Nogomet

Brazil i Argentina nisu briljirali u pobjedama protiv Češke i Maroka

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Brazil i Argentina nisu briljirali u pobjedama protiv Češke i Maroka
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih dvoboja za Europsko prvenstvo, odigran je i niz prijateljskih utakmica gdje su u središtu pozornosti bili Brazil i Argentina...

U prijateljskom dvoboju u Pragu Brazil je svladao Češku s 3:1. Česi su vodili, Brazil poravnao početkom drugog dijela, a u zadnjih deset minuta došao i do preokreta.

Nije to bila sjajna predstava Brazilaca, nakon samo 1:1 protiv Paname u Portu, Titeovi izabranici još jednom su odigrali dosta skromno, ali ovaj put su barem slavili pa će i kritike biti nešto blaže.

Česi su poveli u završnici prvog dijela golom Davida Pavelke kojem je to bio prvi gol u dresu reprezentacije, a Brazil se vratio u utakmicu u 49. minuti pogotkom Roberta Firmina. U zadnjih 20 minuta ušao je Gabriel Jesus i s dva pogotka u 83. i 90. minuti osigurao Brazilcima pobjedu.

Do minimalne pobjede došla je Obala Bjelokosti protiv Liberije koju je svladala s 1:0. Liberija je izdržala do sudačke nadoknade susreta kada je dosuđen kazneni udarac za Obalu Bjelokosti koji Jonathan Kodjia pretvara u pogodak.

Argentina je u Tangeru svladala Maroko s 1:0 uz još jedan nastup koji nije bio posebno uvjerljiv. Lionel Messi ovaj put nije igrao, a Argentina je za razliku od susreta s Venezuelom barem slavila iako nije igrala dobro. Pobjedu joj je osigurao Angel Correa pogotkom u 83. minuti.

Egipćani bez Moa Salaha upisali su poraz od Nigerije također s 1:0. Pobjednički pogodak postignut je već u prvoj minuti kada je Paul Onuachu pogodio za pobjedu.

Japan je također slavio s 1:0 i to protiv Bolivije koja je u Kobeu mogla i teže stradati. Jedini pogodak postigao je Shoya Nakajima.

Dobru utakmicu u Seoulu odigrali su Južna Koreja i Kolumbija, a Koreja je slavila s 2:1. Ovaj susret neće po dobrom pamtiti Yerry Mina koji je zaradio ozljedu još u prvom poluvremenu i morao je napustiti igru. Procjenjuje se kako će zbog ozljede mišića pauzirati oko tri tjedna.

Pobjedu Koreji donijeli su Heung-Min Son i Jae-Sung Lee dok je Luis Fernando Díaz bio jedni strijelac za Kolumbiju.

U afričkom dvoboju u Dakaru Senegal je golovima u završnici došao do preokreta i pobjede protiv Malija 2:1. Gosti su vodili golom Adame Traorea, ali Sadio Mane u 87. minuti je poravnao da bi Moussa Konate u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu Senegala.

Tijesnu 1:0 pobjedu upisao je Alžir protiv Tunisa pogotkom Baghdada Bounedjaha iz kaznenog udarca u 70. minuti.

Prijateljske utakmice:
Češka - Brazil 1:3
Gibraltar - Estonija 0:1
Obala Bjelokosti - Liberija 1:0
Maroko - Argentina 0:1
Nigerija - Egipat 1:0
Japan - Bolivija 1:0
Južna Koreja - Kolumbija 2:1
Irak - Jordan 3:2
Senegal - Mali 2:1
Alžir - Tunis 1:0
UAE - Sirija 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!