Košarka

Šarić vrlo dobar u porazu Timberwolvesa, Clippersi rutinski slavili i osigurali doigravanje

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Šarić vrlo dobar u porazu Timberwolvesa, Clippersi rutinski slavili i osigurali doigravanje
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi slavili su u Minneapolisu protiv Timberwolvesa i tako osigurali nastup u doigravanju sedmi put u zadnjih osam sezona. Dario Šarić bio je među boljima kod poraženih, a kod pobjednika solidnu utakmicu odradio je Ivica Zubac...

Raspucani Los Angeles Clippersi odradili su odličan posao u Minneapolisu gdje su svladali Minnesotu sa 122:111 i tako osigurali doigravanje. Clippersi sada nastavljaju borbu za što bolju poziciju uoči doigravanja, cilj će im biti to peto mjesto, a s obzirom na formu, nikoga ne bi trebao iznenaditi dodatni skok u poretku.

U ovom susretu sve su riješili u prvom poluvremenu kada su pregazili Wolvese koji su u nastavku susreta kada je nešto odigrao i Karl-Anthony Towns uspjeli smanjiti zaostatak, ali nisu uspjeli i okrenuti rezultat.

Već prva dionica puno je rekla o tome tko će slaviti u ovom dvoboju, Clippersi su je okončali s vodstvom 42:23 i napravili dobru podlogu za put do pobjede.

Problem domaćina bila je nemoć Townsa u toj ranoj fazi susreta, tu je dobar posao odradio i Ivica Zubac koji bi zasigurno zaradio i koju minutu više da nije ušao u probleme s osobnim pogreškama.

Tek u drugom dijelu domaćin se počeo buditi, smanjio je i na šest poena zaostatka u zadnjoj dionici kada je stigao na 104:98, ali Clippersi su imali spreman odgovor, serijom 9:0 ponovno su se odvojili i riješili pitanje pobjednika.

Dario Šarić odigrao je vrlo dobru utakmicu u domaćim redovima, potrošio je malo lopti, a bio treći strijelac momčadi. Wiggins je primjerice uzeo 11 šuteva iz igre više za samo četiri poena više, a Towns je ispucao sedam lopti iz igre više i ubacio šest poena više.

Dario je na parketu proveo 27 minuta i za to vrijeme ubacio je 18 poena (5/7 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio pet skokova od čega tri u napadu. Towns je ubacio 24 poena uz 13 skokova, a Wiggins 22 poena.

Kod Clippersa Zubac je za 21 minutu ubacio osam poena (4/5 za dva) uz šest skokova i dvije asistencije. Danilo Gallinari ubilježio je 25 poena i deset skokova, a Lou Williams 20 poena i sedam skokova.

NBA;
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 111:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!