Tenis

U meču punom preokreta Halep slavila protiv Wang i ušla u polufinale Miamija

Jan Šneler • srijeda, 27.03.2019.
U meču punom preokreta Halep slavila protiv Wang i ušla u polufinale Miamija
Foto: EPA

Pun preokreta i neizvjestan bio je meč četvrtfinala Miamija između Qiang Wang i Simone Halep, a dalje ide druga nositeljica iz Rumunjske...

Iako je bila istaknuti favorit protiv Qiang Wang, Simona Halep teškom mukom došla je do slavlja u četvrtfinalu Miamija. Nije to bio meč koji je trajao više sati i otišao u tri seta, ali Rumunjka se borila s koncentracijom i nevjerojatnom količinom pogrešaka.

U prvom setu vidjeli smo čak pet breakova, od čega je tri osvojila Halep. Krenulo je dobro za drugu nositeljicu, povela je s 1:0, no već u sljedećem gemu Wang uzvraća i izjednačuje. Halep ponovno dolazi do breaka, potvrđuje ga i potom još jednim oduzimanjem servisa dolazi do velikih 4:1.

Ipak, Kineskinja se nije predavala, uspjela je vratiti jedan izgubljeni servis i nadu u potpuni preokret. Halep je ipak zadržala mirnoću i sa 6:4 okončala prvi set.

U nastavku smo vidjeli još više breakova i preokreta. Sedam puta tenisačice nisu uspjele zadržati svoj servis, a Wang je imala ogromnu priliku da dođe do izjednačenja u setovima. Kineska tenisačica sve je odradila sjajno. Nakon gubitka servisa u prvom gemu, čak tri puta je breaknula Halep i osvojila pet uzastopnih poena.

Imala je servis za set, no nije uspjela. Halep se vraća, uzima dva breaka u nizu i smanjuje na 5:4. Činilo se da će Rumunjka uspjeti u naumu, ali Wang dobiva još jednu nevjerojatnu šansu. Ima 0:40, tri set lopte i još jednom ne uspijeva.

Ta činjenica kao da je slomila Wang koja gubi i sljedeći servis te dozvoljava Halep da osvoji čak šest uzastopnih gemova i slavi sa 7:5.

WTA Masters Miami, četvrtfinale:
Qiang Wang (KIN, 18) - Simona Halep (RUM, 2) 4:6 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!