Nogomet

Zekić: "Bilo je i proteklih godina pritiska, to je normalno za moj posao"

Branimir Korać • četvrtak, 28.03.2019.
Zekić: "Bilo je i proteklih godina pritiska, to je normalno za moj posao"
Foto: FaH

Pred Osijekom je nova vrlo važna utakmica, u Gradski vrt dolazi Gorica koja uz Dinamo ima najbolji bodovni učinak u gostima ove sezone...

Zoran Zekić nije imao poveći broj igrača na raspolaganju na treninzima proteklih dana, ali vjeruje da će momčad biti spremna za Goricu.

"Znate da imamo dvojicu sa žutim kartonima (Alen Grgić, Domagoj Pušić), dosta igrača bilo je van momčadi zbog reprezentativnih obaveza, neki su igrali, neki nisu ništa igrali, ali nismo ih vidjeli desetak dana. Jučer smo se okupili i probali taktički izanalizirati momčad Gorice, danas ćemo to ponoviti pa vidjeti s kakvim ćemo snagama u sutrašnju utakmicu. Što se tiče zdravstvenog kartona Abazaj se vratio s nekakvom ozljedom iako nije igrao ni minute, ali kaže da su bili dosta intenzivni treninzi. Mali Šutalo imao je tri utakmice u sedam dana i vidjet ćemo kakvo je kompletno stanje."

"Ne moramo posebno naglašavati u kakvom smo stanju. Dolazi nam protivnik najvećeg izazova dosad, oni su momčad s najboljim bodovnim učinkom na gostovanjima. Znamo sve njihove prednosti, a sad ćemo pronaći neke mane. Znamo čega se moramo paziti. Ja bih najviše volio što manje pričati danas ovdje, a sutra pokazati na terenu što smo radili."

Problema je bilo s napadačima, ali uvjeren je da će biti spremni za nastup u petak.

"Kod Marića je hematom prošao, Henty i Ejupi su spremni koliko su spremni, nisu sigurno za cijelu utakmicu, ali jesu barem za dio. Tko će sutra krenuti od početka danas ćemo odlučiti. Što se tiče napadača, mislim da ću ih imati sve na raspolaganju."

Pritisak osjeti, a nada se kako ga igrači ipak neće osjećati. Od njih očekuje maksimalan pristup i da budu svjesni u kako teškoj situaciji se nalaze.

"Bilo je i proteklih godina pritiska, to je normalno za moj posao i ne bih samo volio da i igrači osjete taj pritisak. Oni moraju svoju izvedbu bez obzira na sve dovesti do savršenstva. Sutra nam je kvalifikacijska utakmica i volio bih da se u tom dijelu ponašamo kao da ispadamo iz lige. Ne da imaju opterećenje nego da znaju da nema puno popravnih ispita i da sutra moraju biti u najboljem mogućem izdanju."

"Puno toga se promijenilo kod nas u zadnje vrijeme, ima tu dosta zaigranosti, nezrelosti, nadam se da su igrači svjesni da ulazimo u završnicu, ali kada igraš nogomet i boriš se za vrh, imaš neke ciljeve i normalno da sam sebi stvaraš pritisak. Od njih očekujem da budu dosta agresivniji, odgovorniji i iz svega toga bit će dosta lakše igrati i prema naprijed."

Susret u Gradskom vrtu počinje u petak od 16:30 sati.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!