Tenis

Ashleigh Barty u najvećem finalu karijere protiv Karoline Pliškove

Petar Jenjić • petak, 29.03.2019.
Ashleigh Barty u najvećem finalu karijere protiv Karoline Pliškove
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi ženskog dijela turnira Mastersa u Miamiju, a u finalu će snage odmjeriti Ashleigh Barty i Karolina Pliškova...

Prva je finale izborila Ashleigh Barty koja je s dva puta po 6:3 bila bolja od Anett Kontaveit nakon sat i 17 minuta igre. Tako je u drugom međusobnom dvoboju australska tenisačica stigla i do prve pobjede.

Estonska igračica bolje je krenula u meč s napravljenim breakom i vodstvom od 2:0. Međutim, Barty odmah uzvraća na isti način, a do kraja seta gubi tek jedan gem.

U drugom je setu Kontaveit ponovno dobro krenula. Oduzela je servis protivnici i povela s 3:1, međutim, tu je ponovno stala. Australka je dobila sljedećih pet gemova i ušla u finale, svoje prvo na turnirima iz serije 1000.

U dva je seta do finala stigla i Karolina Pliškova koja je sa 7:5, 6:1 bila bolja od druge nositeljice Simone Halep. Nakon sat i 17 minuta igre upisala je svoju tek treću pobjedu protiv Rumunjke u 11. međusobnom dvoboju.

Prvi je set bio vrlo izjednačen, a nakon tri breaka u tri uzastopna gema Halep je povela s 5:3. Međutim, najbolja rumunjska tenisačica tu je potpuno stala, ne samo što se tiče seta već i cijelog meča. Pliškova je spomenuti set uspjela okrenuti i slaviti sa 7:5, a u drugom je izgubila samo jedan gem.

Masters Miami, polufinale:
Ashleigh Barty (12) - Anett Kontaveit 6:3, 6:3
Karolina Pliškova (5) - Simona Halep (2) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!