Rukomet

Kiel na krilima fantastičnog Landina osvojio DHB Pokal

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.04.2019.
Kiel na krilima fantastičnog Landina osvojio DHB Pokal
Foto: EPA

Rukometaši Kiela pobjednici su Kupa Njemačke nakon što su u finalu bili bolji od Magdeburga s 28:24. Kiel je slavio ponajviše zahvaljujući briljantnom Niklasu Landinu...

Kiel je stigao do 11. trofeja osvajala DHB Pokala čime je najuspješniji klub u povijesti ovog natjecanja, a osvojio ga je pobjedom protiv Magdeburga na završnom turniru u Hamburgu.

Prošle godine trofej je uzeo Rhein-Neckar Löwen koji je u finalu bio bolji od Hannover-Burgdorfa, no branitelj naslova ove sezone nije došao niti do završnog turnira.

U finalu su se tako sastali Kiel i Magdeburg, a prevaga na stranu Kiela bio je sjajni vratar Niklas Landin koji je predstavljao noćnu moru za igrače Magdeburga.

Kiel je u završnici prvog poluvremena napravio seriju 4:0 i na odmor odnio vodstvo 14:13 nakon što je u zadnjih pet minuta Landin skupio četiri obrane i sedmerac Matthiasu Muscheu te je Magdeburg ostao bez pogotka u tom razdoblju.

Na početku drugog poluvremena Magdeburg je golovima Michaela Damgaarda poveo 15:14, ali onda kreće nova serija Kiela koji radi 5:0 i preuzima kontrolu nad susretom.

Imao je Kiel i osam razlike, ali do kraja susreta Magdeburg je uspio smanjiti zaostatak, no ne i zaprijetiti.

Landin je susret završio s 19 obrana od čega tri sedmerca, Harald Reinkind zabio je šest golova, a Domagoj Duvnjak dodao je jedan gol. Kod Magdeburga Michael Damgaard zabio je šest golova, a Željko Musa dva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!