Košarka

Rimac: "Ne mogu biti nezadovoljan ovom utakmicom, igrači su ispoštovali sve što smo tražili"

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.04.2019.
Rimac: "Ne mogu biti nezadovoljan ovom utakmicom, igrači su ispoštovali sve što smo tražili"
Foto: FaH

Budućnost je ipak na individualnu kvalitetu slavila u trećoj utakmici polufinala doigravanja ABA lige. Cedevita se borila, pokušala je svladati blago favoriziranog gosta, ali nije uspjela...

Cedevita nije uspjela u trećoj utakmici polufinalne serije protiv Budućnosti doći do pobjede, upisala je poraz 78:73 i oprostila se od regionalne sezone. Slaven Rimac nije bio posebno nezadovoljan, sezonu u ABA ligi proglasio je uspješnom, a treću utakmicu odlučio je jedan šut.

"S aspekta cijele sezone možemo biti sretni s onim što smo napravili u ABA ligi. Naše dobre igre su nas dovele do toga da imamo u polufinalu prednost domaćeg terena, ali nekada se to svede na individualnu kvalitetu. Ne mogu biti nezadovoljan s ovom utakmicom. Mislim da smo ispoštovali sve što smo tražili od igrača. Možda je za pobjedu trebalo više raspoloženih u pojedinim trenucima. Stvarno ništa ne zamjeram igračima, dapače, čestitam im na prikazanoj igri i borbi. Mislim da smo dobro parirali cijelo vrijeme, na kraju se dogodio koji pogođen šut s njihove strane i naš neki promašaj i to je na kraju odlučilo. Dosta puta je tijekom sezone ključan šut išao na našu stranu, a nekad se zna desiti da se u najbitnijoj utakmici to okrene. To se desilo danas. Čestitam igračima Budućnosti, koji su se pokazali mentalno čvrsti i očekujem dobro finale ABA lige", prenosi klupska stranica Rimčeve riječi.

Andrija Stipanović borio se s centrima Budućnosti, nije mu bilo lako i žali što Cedevita nije uspjela ući u finale doigravanja.

"Težak poraz za nas. Budućnost je pokazala fizičku igru kojoj smo mi dobro parirali. Na kraju su došli do nekih skokova u napadu zbog svoje snage i nismo ih uspjeli ograditi. Mislim da smo promašili previše slobodnih bacanja za ovakvu utakmicu. Žao nam je. Nakon lošeg starta u sezonu, ovo je bila lijepa sezona i zahvaljujem se publici što je bila u tolikom broju. Bila je dobra atmosfera i nadam se da ćemo naučiti iz naših grešaka iz ove utakmice."

Jasmin Repeša probudio je Budućnost dolaskom na klupu, preuzeo ju je u trenutku kada je bila u velikom gubitničkom nizu te ju je dovukao do finala.

"Odakle krenuti? Od igrača koji su napravili zaista sve da prođemo u finale i čestitam im od srca. Čestitam i našim mnogobrojnim navijačima, koji su došli i mislim da sad razumijete koliko projekt Budućnosti ide naprijed i koliko je bitan za Crnu Goru, Podgoricu i sve te ljude. Zagreb ipak nije blizu. Čestitao bih i domaćinu na super korektnoj organizaciji, koja je uvijek na najvišem nivou. To je gospodski klub. Mislim da su od dolaska Slavena napravili puno i otvorili su si svjetliju budućnost nego što je bila prije četiri-pet mjeseci. Što se tiče same utakmice, nismo je otvorili kako treba. Nismo se adaptirali na kriterij, gdje je puštena izuzetno čvrsta igra. Mislim da smo napravili prvi faul negdje u četvrtoj minuti. Generalno smo prvo poluvrijeme bili ponovno loši, kao i u prvoj utakmici, u organizaciji defanzivnog skoka i u komunikaciji i primili smo previše laganih poena. Imali su u prvom poluvremenu 11 skokova i dali osam poena. Drugo poluvrijeme bilo je na jednu loptu, kao što se i očekivalo. Međutim, mislim da smo zasluženo dobili i prošli u finale."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!