Košarka

ALBA se izvukla u produžetku i izborila majstoricu u finalu Eurokupa

Branimir Korać • petak, 12.04.2019.
ALBA se izvukla u produžetku i izborila majstoricu u finalu Eurokupa
Foto: Pixsell

Druga utakmica finala Eurokupa donijela je pravu dramu, a ALBA se izvukla pobjedom protiv Valencije u produžetku s 95:92. Španjolci su imali veliku priliku za pobjedu u regularnom dijelu susreta, ali nisu je iskoristili...

Vrlo uzbudljivo bilo je Berlinu gdje je ALBA u drugoj utakmici finala Eurokupa ugostila Valenciju. Valencia je slavila na svom parketu i mogla je već u Berlinu do četvrte titule pobjednika ovog natjecanja, ali nije uspjela slaviti i poražena je u produžetku.

U završnici regularnog dijela Valencia je imala veliku priliku riješiti dvoboj u svoju korist. Ubacivala je slobodna bacanja sve do 11 sekundi prije kraja kada je Fernando San Emeterio ubacio samo jedno slobodno bacanje uza 83:81. Domaćin je nakon minute odmora izigrao obranu Valencije i Peyton Siva položio je za 83:83 i produžetak.

Produžetak je ALBA otvorila tricama Rokasa Giedraitisa i Lukea Sikme te se odvojila. U završnici je Sam van Rossom tricom smanjio na 93:92, Sikma je ubacio slobodna bacanja, a Matt Thomas nije pogodio novu tricu za poravnanje i ALBA se vraća u Valenciju.

Predvodili su je Giedraitis sa 17 poena te Sikma s 15 poena i šest skokova. Kod gostiju Van Rossom je ubacio 22 poena (6/8 trica) dok je San Emeterio dodao 16 poena.

Eurokup, finale:
ALBA Berlin - Valencia 95:92 produžetak (1-1)

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!