Košarka

Ivica Zubac prvi strijelac i skakač u visokom porazu Clippersa, Spursi obranili domaći teren

Petar Jenjić • petak, 19.04.2019.
Ivica Zubac prvi strijelac i skakač u visokom porazu Clippersa, Spursi obranili domaći teren
Foto: EPA

Noćas su odigrane tri utakmice doigravanja. San Antonio Spursi svladali su Denver Nuggetse te se vratili u vodstvo u seriji, Sixersi su svladali Netse, dok Warriorsi nisu dopustili novi, visoki preokret Clippersa koje su lakoćom svladali. Dobivenu minutažu jako je dobro iskoristio Ivica Zubac...

I bez Joela Embiida košarkaši Philadelphia 76ersa okrenuli su rezultat u prvoj rundi doigravanja protiv Brooklyn Netsa. Noćas su u prvoj utakmici na gostujućem terenu upisali pobjedu rezultatom 131:115.

Sixersi su iskoristili četiri i pol minute bez poena protivnika te prvu četvrtinu zaključili s osam koševa viška (32:24). Razlika je uskoro postala i dvoznamenkasta, ali Netsi do poluvremena uspijevaju smanjiti na šest razlike (65:59). Na krilima Redicka gosti su krajem treće četvrtine stigli do 16 koševa viška (97:81), Brooklyn se uspio spustiti na minus sedam (97:90), ali više od toga nije išlo.

Prvo ime Sixersa bio je Ben Simmons s 31 poenom i devet asistencija, Tobias Harris dodao je 29 poena (trica 6/6) i 16 skokova, a J.J.Redick 26 poena.

Po 26 poena u redovima Netsa ubacili su Caris LeVert (sedam skokova) i D'Angelo Russell.

I treći puta ove sezone San Antonio Spursi na domaćem su terenu svladali Denver Nuggetse. Noćas je to ipak bilo najpotrebnije jer je pobjeda značila povratak u vodstvo u seriji na 2-1. Na krilima sjajnog Derricka Whitea stigli su do pobjede 118:108.

Druga je postava Nuggetsa u završnici prve i početkom druge dionice odigrala bolje od prve te donijela vodstvo gostima. Imao je Denver deset koševa viška (50:40), no Spursi serijom od 21:8 zaključuju poluvrijeme vodstvom. Iako su i dalje Nuggetsi bili u priključku, San Antonio više nijednom nije ispustio stečeno vodstvo.

Derrick White predvodio je Spurse s 36 poena, pet skokova i pet asistencija, DeMar DeRozandodao je 25 koševa i pet asistencija, a LaMarcus Aldridge 18 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Najbolji je kod Nuggetsa bio Nikola Jokić s 22 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Malik Beasley susret zaključio s 20 koševa i devet skokova.

Nakon što su prošlu utakmicu prokockali vodstvo od 31 razlike, Golden State Warriorsi nisu dopustili da se to još jednom ponovi. Prvu utakmicu na gostovanju kod Los Angeles Clippersa glatko su dobili rezultatom 132:105. Nakon prve četvrtine imali su 17 razlike (41:24), prednost je do poluvremena narasla na 21 koš (73:52), a do kraja susreta domaćin nije uspio ponoviti prošlu utakmicu.

Do pobjede ih je predvodio Kevin Durant s 38 poena i sedam skokova, Steph Curry dodao je 21 koš i pet skokova, a Andre Iguodala 15 poena.

U početnoj petorci krenuo je i Ivica Zubac, a dobivenu minutažu u završnici susreta jako dobro je iskoristio te je na kraju bio prvi strijelac i skakač momčadi s 18 poena (8/12 za dva, slobodna bacanja 2/3), 15 skokova te po jednom blokadom i ukradenom loptom.

NBA:
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 115:131 (1-2)
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 118:108 (2-1)
LA Clippers - Golden State Warriors 105:132 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!