Košarka

Milwaukee Bucksi lakoćom pomeli Detroit Pistonse i prvi put nakon 2001. godine prošli u drugi krug

Branimir Korać • utorak, 23.04.2019.
Milwaukee Bucksi lakoćom pomeli Detroit Pistonse i prvi put nakon 2001. godine prošli u drugi krug
Foto: EPA

Detroit Pistonsi nisu imali nikakve šanse u prvoj rundi doigravanja protiv Milwaukee Bucksa. Pistonsi su upisali četiri teška poraza i nije pomogao niti nastup ozlijeđenog Blakea Griffina...

Nakon što u prva dva susreta nisu bili niti konkurentni Bucksima, Pistonsi su u druga dva susreta koristili i Blakea Griffina, ali nije pomoglo. Ozlijeđeni Griffin igrao je uz bol i limitirano kretanje, ali i takav je bio najopasniji igrač Pistonsa, no Bucksi su jednostavno bili prejaki. Četvrtu utakmicu dobili su sa 127:104.

Bucksi su prvi put nakon 2001. godine uspjeli preskočiti prvu prepreku u doigravanju, a Pistonsi su postavili novi rekord od 14 uzastopnih poraza u doigravanju. Taj niz traje od 2008. godine.

Sa zdravim Griffinom možda bi Pistonsi uspjeli uhvatiti koju pobjedu ili bi barem izgledali konkurentnije, ovako nisu imali nikakve šanse. Griffin je ovdje sedam minuta prije kraja utakmice napravio šestu osobnu pogrešku, a koliko su i domaći navijači vjerovali ovoj momčadi pokazuje i podatak da je dobar dio njih krenuo prema izlazima kada je Griffin završio na klupi.

Bucksi su odigrali dobru utakmicu, ali ne i svoju najbolju. Antetokounmpo je kažnjavao svako popuštanje obrane, ispucao čak 20 slobodnih bacanja, gotovo dvostruko više nego kompletna momčad Pistonsa.

Ovdje je Detroit izdržao jedno poluvrijeme, imao je čak i prednost na odmoru 62:56, a nakon toga Bucksi su prebacili u brzinu više i drugo poluvrijeme dobili su 71:42. Već na ulasku u zadnju dionicu imali su dvoznamenkastu prednost i do kraja susreta samo povećavali razliku.

Domaćini su bili nezadovoljni omjerom slobodnih bacanja, Dwane Casey je nezadovoljan kriterijem zaradio i tehničku te dugo plesao na rubu isključenja, ali Bucksi su poznati kao momčad koja često završava na liniji slobodnih bacanja te je ovaj broj čak i očekivan.

U prvoj utakmici koja je potvrdila metlu u seriji za Buckse još od 1983. godine, Antetokounmpo je ubacio 41 poen uz devet skokova, a Khris Middleton dodao je 18 poena. Kod Pistonsa Reggie Jackson ubacio je 26 poena uz sedam asistencija, Griffin 22 poena uz šest asistencija i pet skokova, a Andre Drummond 15 poena uz 12 skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 104:127 (0-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!