Košarka

Zubac zaključio sezonu skromnom minutažom, Warriorsi na krilima Duranta zaključili posao protiv Clippersa

Petar Jenjić • subota, 27.04.2019.
Zubac zaključio sezonu skromnom minutažom, Warriorsi na krilima Duranta zaključili posao protiv Clippersa
Foto: EPA

Golden State Warriorsi stigli su do četvrte pobjede protiv Los Angeles Clippersa te tako osigurali prolazak u sljedeću rundu doigravanja. Noćas su slavili rezultatom 129:110...

Gotova je sezona za Los Angeles Clipperse koji odigrali bolje nego su to mnogi očekivali. Dva su puta slavili kod Golden State Warriorsa, međutim, nisu uspjeli uvesti seriju u sedmu utakmicu. Pred svojim navijačima poraženi su od aktualnih prvaka sa 129:110.

Warriorsi su tako po prvi puta u povijesti, za prolazak jedne runde doigravanja, uspjeli dobiti tri gostujuće utakmice. U polufinalu ih čekaju Houston Rocketsi, a sve ljubitelje košarke vrlo vjerojatno jedna jako zanimljiva serija.

Clippersi su utakmicu otvorili s 18:8, no na krilima Duranta i Curryja krenula je serija Warriorsa. Spomenuti dvojac ubacio je sljedećih devet poena svoje momčadi, a ukupna serija gostiju bila je 21:5. Gosti su na poluvremenu imali vodstvo od 72:53. Samo je Durant ubacio velikih 38 poena u tom periodu.

Domaćin se nije predavao pa se tako u nastavku uspio spustiti na 11 koševa zaostatka (82:71). Međutim, do kraja četvrtine aktualni prvaci zadržali su protivnika na samo sedam koševa pa su na ulasku u posljednjih 12 minuta imali nedostižna 24 koša viška (102:78).

Kevin Durant zaključio je susret s 50 poena, šest skokova i pet asistencija, Steph Curry dodao je 24 koša, šest skokova i šest asistencija, a Draymond Green triple-double učinak od 16 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Danilo Gallinari s 29 poena i pet skokova predvodio je Clipperse, dok je Shai Gilgeous-Alexander dodao 22 koša. Ivica Zubac ubilježio je skok (0/2 šut iz igre) za nešto više od dvije minute na parketu.

NBA:
LA Clippers - Golden State Warriors 110:129 (2-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!