Košarka

Sjajni Kyrie Irving vodio Celticse do pobjede na teritoriju prvih nositelja

Branimir Korać • nedjelja, 28.04.2019.
Sjajni Kyrie Irving vodio Celticse do pobjede na teritoriju prvih nositelja
Foto: EPA

Boston Celticsi odmah su stigli do breaka i u Milwaukeeju svladali Buckse sa 112:90. Obje momčadi ušle su u seriju bez poraza u ovom doigravanju, a Celticsi su seriju i nastavili...

Boston Celticsi nastavili su sa sjajnim igrama i u drugom krugu doigravanja. Nakon što su u prvoj rundi pomeli Indiana Pacerse, odlično su krenuli i u drugoj rundi gdje su upisali pobjedu protiv Bucksa u Wisconsinu sa 112:90.

Sjajan posao odradili su u gostima gdje su imali kontrolu nad susretom i u konačnici slavili. Napravili su Celticsi odličan posao u zatvaranju reketa, imali su čak 11 blokada, sedam skokova više i limitirali su Buckse na samo 26 poena iz reketa.

Dosta dobro je iskontroliran Giannis Antetokounmpo koji je šutirao iz igre 7/21 i u nekoliko navrata lijepo je zaustavljen u svojim karakterističnim prodorima.

Prošle sezone Celticsi su izbacili Buckse nakon sedam utakmica, a kako je krenula ova serija, Celticsi bi ovaj put mogli biti brži. Imaju break i sada moraju "samo" dobro odraditi posao na svom parketu.

Već u prvoj dionici vodili su s 11 poena prednosti, Bucksi su jako loše šutirali iz igre, bili su na nekih 25 posto ubačaja, ali uspjeli su se u drugoj dionici podići i serijom 15:0 doći do poravnanja na 40:40.

Prvo poluvrijeme završeno je blagom prednošću Celticsa koji su početkom drugog poluvremena uspjeli serijom 9:0 ponovno pobjeći na dvoznamenkastu prednost i nisu je više ispuštali do kraja susreta.

Celticse su predvodili Kyrie Irving s 26 poena, 11 asistencija i sedam skokova, a Al Horford dodao je 20 poena i 11 skokova. Kod Bucksa Antetokounmpo je ubacio 22 poena uz osam skokova, a Khris Middleton dodao je 16 poena, deset skokova i šest asistencija.

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 90:112 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • inkos29.04.2019. u 10:13
    Greška u naslovu. Nije uvijek najbolji igrač onaj koji je zabio najviše koševa. Treba stajati: "Sjajni Al Horford vodio Celticse do pobjede ..."
    inkos