Nogomet

Ivan Pešić i Marin Tomasov strijelci u glatkim pobjedama svojih momčadi

Branimir Korać • srijeda, 01.05.2019.
Ivan Pešić i Marin Tomasov strijelci u glatkim pobjedama svojih momčadi
Foto: Pixsell

Dvojica hrvatskih igrača upisali su se među strijelce u osmom kolu kazahstanskog prvenstva. Ivan Pešić i Marin Tomasov odigrali su svih 90 minuta u pobjedama svojih momčadi te su postigli po pogodak...

Kazahstanci odrađuju utakmice osmog kola, a Šahter Karagandi ugostio je posljednjeplasirani Aktobe i svladao ga s 3:0. Aktobe je u problemima, ušao je u sezonu s 12 bodova minusa i tek je na pola puta do plusa.

Ovdje je Šahter potvrdio buđenje nakon lošeg ulaska u sezonu i stigao je do pobjede koju je osigurao u zadnjih 25 minuta. Omirtajev i Zenjov bili su strijelci prva dva pogotka, a točku na i stavio je Ivan Pešić u sudačkoj nadoknadi.

Pešić je odigrao cijelu utakmicu kod domaćina, a kod gostiju Hrvoje Miličević zaradio je ozljedu već na početku susreta i morao je napustiti igru u petoj minuti.

Astana je očekivano na vrhu, daleko je ispred svih ostalih, a u ovom kolu upisala je pobjedu protiv Atyraua s 3:0. Domaćin je skupio najmanje bodova u dosadašnjem dijelu sezone i samo ga Aktobeov minus drži na predzadnjem mjestu.

Gosti su glatko slavili, a već u 11. minuti poveli su golom Marina Tomasova, a posao su zaključili u drugom dijelu Mužikov i Hižničenko.

Tomasov je odigrao cijelu utakmicu, a Luka Šimunović ostao je na klupi. Kod domaćina Ivica Žunić odigrao je svih 90 minuta, a Josip Ivančić ušao je u igru u 62. minuti.

Rezultati by SofaScore

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!