Tenis

Samo jedna nositeljica u polufinalu Praga, ispala i Qiang Wang

Branimir Korać • četvrtak, 02.05.2019.
Samo jedna nositeljica u polufinalu Praga, ispala i Qiang Wang
Foto: EPA

Poznate su sudionice polufinala WTA turnira u Pragu gdje je samo jedna nositeljica preživjela i došla do ove faze turnira...

U češkom dvoboju u četvrtfinalu turnira u Pragu Barbora Strycova bila je bolja od Katerine Siniakove u dva seta. Lakše od očekivanja Strycova je stigla do pobjede., izgubila je samo tri gema i potpuno frustrirala sunarodnjakinju koja je u cijelom meču osvojila samo šest poena na reternu i nije imala nijednu break priliku.

Zadranka s američkom putovnicom, Bernarda Pera, iznenadila je treću nositeljicu Qiang Wang koju je svladala u tri seta. Wang je uzela drugi set u tie-breaku iako je Pera imala break od rane faze seta pa dvije meč lopte prije tie-breaka, a ono što nije napravila u drugom, napravila je u trećem setu.

Još jedna Čehinja u polufinalu je Karolina Muchova koja je u dva seta svladala Nataliju Vihljancevu. Ruskinja je odigrala dosta skroman meč, imala je čak deset dvostrukih servis pogrešaka, suočila se s 13 break lopti i na kraju je ostala bez polufinala.

Do glatke pobjede stigla je Švicarka Teichmann koja je igrala protiv Tamare Korpatsch i svladala je bez ikakvih problema. Samo tri izgubljena gema za Teichmann koja je od početka bila raspoloženija i zasluženo je slavila za samo sat vremena igre.

WTA Prag, četvrtfinale:
Barbora Strycova (Češka, 9) - Katerina Siniakova (Češka, 9) 6:1, 6:2
Bernarda Pera (SAD) - Qiang Wang (Kina, 3) 6:0, 6:7(5), 6:3
Karolina Muchova (Češka, WC) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 6:3, 6:4
Jil Belen Teichmann (Švicarska, Q) - Tamara Korpatsch (Njemačka, LL) 6:2, 6:1

Parovi polufinala:
Barbora Strycova (Češka, 9) - Jil Belen Teichmann (Švicarska, Q)
Bernarda Pera (SAD) - Karolina Muchova (Češka, WC)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!