Košarka

Nuggetsi sa sjajnim Jokićem održali lekciju Blazersima i poveli u seriji

Branimir Korać • srijeda, 08.05.2019.
Nuggetsi sa sjajnim Jokićem održali lekciju Blazersima i poveli u seriji
Foto: EPA

Denver Nuggetsi ponovno imaju prednost u polufinalnoj seriji doigravanja u Zapadnoj konferenciji. Protiv Portland Trail Blazersa slavili su u petoj utakmici s visokih 124:89 i poveli su s 3-2 čime su ponovno okrenuli situaciju u svoju korist...

Portland je u drugoj utakmici serije protiv Nuggetsa slavio u Denveru, pobjedu je potvrdio u epskom okršaju u Oregonu nakon četiri produžetka i činilo se da će uspjeti na svom parketu potvrditi break iz Denvera i doći na ovo gostovanje s 3-1. No nije uspio, poražen je u četvrtoj utakmici na svom parketu. Denver se napunio samopouzdanjem i u petoj utakmici u svojoj dvorani pregazio je Blazerse sa 124:98.

U toj utakmici Nuggetsi su apsolutno dominirali, od samog početka bili su raspoloženiji, bolji, nisu dopustili Portlandu da na bilo koji način preuzme igru u svoje ruke ili se vrati iz visokog zaostatka. Malo su griješili i jedni i drugi, to nije bio problem za Portland, problem je predstavljao loš šut i obrana koja nije imala rješenje za Nikolu Jokića i Paula Millsapa.

Enes Kanter nastupio je pod injekcijama, pružio je koliko je mogao, ali bio je daleko od pravog izdanja. Nešto je pokušavao Damian Lillard, iako niti on nije bio pravi, dok su ostali starteri bili ispod očekivane razine. Blazersi su na kraju šutirali samo 37 posto i nisu uspjeli podići postotak šuta iz igre.

Sve je bilo poznato već do poluvremena. Denver je tu pobjegao na gotovo 20 poena prednosti i Portland nije uspio odgovoriti. Gosti su se nadali kako bi možda mogli početkom drugog dijela smanjiti zaostatak i nagovijestiti povratak u utakmicu, ali nisu uspjeli, čak štoviše, Denver se brzo u potpunosti odvojio i susret je bio riješen.

Jokić je još jednom potvrdio visoku klasu s 25 poena i 19 skokova čime je izjednačio najbolji skakački učinak Nuggetsa te je tome dodao i šest asistencija. Paul Millsap dodao je 24 poena i osam skokova.

Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 22 poena uz šest skokova dok su po 14 poena dodali s klupe Zach Collins i Rodney Hood.

NBA:
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 124:98 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!