Košarka

Kraj sezone za Celticse, Bucksi u finalu Istočne konferencije

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2019.
Kraj sezone za Celticse, Bucksi u finalu Istočne konferencije
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi prvi su konferencijski finalisti u ovosezonskom NBA doigravanju. Bucksi će u finalu igrati protiv Sixersa ili Raptorsa nakon što su slavili u pet utakmica protiv Celticsa...

Bucksi zasad izgledaju moćno. Lakoćom su se obračunali sa Celticsima koje su bez problema nadigrali u pet utakmica. Prvu utakmicu prepustili su Bostonu, međutim sve nakon toga bilo je u znaku Bucksa koji su u petoj utakmici slavili s visokih 116:91.

Boston u ovoj seriji nije bio dobar. Imao je sjajan ulazak, u prvoj utakmici u Milwaukeeju pomeo je Buckse sa 112:90, odigrao fantastičnu utakmicu, ali tu je negdje ta priča o sjajnoj igri stala. U naredne četiri utakmice Milwaukee je bio bolji, pokazao zašto je prvi nositelj i glatko je prošao u finale konferencije.

"Oni su fantastična momčad. Bili su nevjerojatni u ovoj seriji i bolji su od nas. Zaslužili su prolaz", kratko je priznao nakon susreta Brad Stevens.

U ovoj petoj utakmici Celticsi su igrali za povratak u Boston, pokušavali su doći do pobjede koja bi produžila seriju i vratila ih na njihov parket, ali nije bilo šanse. Gledajući sveukupno što se događalo, pitanje je što bi to uopće donijelo Bostonu s obzirom da niti na svom terenu nisu bili konkurentni i upisali su dva poraza.

Boston je susret završio sa samo 31 posto šuta iz igre, a od nikakve pomoći nije bila očajna večer Brooka Lopeza koji je kao centar ostao bez ijednog poena i bez ijednog skoka za 18 minuta uz šut 0/7, sve za tricu.

Da će Bucksi slaviti, bilo je jasno još uoči zadnje dionice nakon što su se potpuno odvojili i došli do gotovo 20 poena prednosti. Imali su širi nu za razliku od Bostona i bez ikakvih problema kontrolirali su dvoboj. U nekim trenucima činilo se kao da imaju još puno prostora za dizanje i bolju igru.

Predvodili su ih Giannis Antetokounmpo s 20 poena, osam skokova i osam asistencija i Khris Middleton s 19 poena, osam skokova i pet asistencija dok je Nikola Mirotić dodao deset poena i 11 skokova. Vratio se nakon duge pauze Malcom Brogdon i odmah dodao 17 minuta s klupe.

Kod Celticsa Kyrie Irving ubacio je 15 poena dok su po 14 dodali Jayson Tatum (šest skokova) i Marcus Morris (11 skokova).

NBA:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 116:91 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!