Nogomet

Arsenal na krilima Aubameyanga odjurio u finale

Jan Šneler • četvrtak, 09.05.2019.
Arsenal na krilima Aubameyanga odjurio u finale
Foto: EPA

Veliku prednost imala je londonska momčad prije uzvratnog susreta polufinala Europske lige, a nakon još jednog slavlja 4:2 uvjerljivo su s ukupnih 7:3 ušli u samu završnicu...

Nakon dva velika iznenađenja u Ligi prvaka, Valencia i Arsenal nisu priredili novo čudo. Gledali smo odličnu utakmicu, pet golova, ali prave napetosti nestalo je već početkom drugog dijela. Topnici tako ulaze u finale u kojem ih očekuje Chelsea.

Utakmica je sjajno započela za domaće. Već nakon 11 minuta igre, Valencia je stigla u vodstvo. Rodrigo je lijepo uposlio Kevina Gameira koji pogađa za 1:0. Iako su domaći bili bolji u uvodnim minutama i napravila pola posla, Arsenal je vrlo brzo uzvratio.

U 17. minuti Alexandre Lacazette je prebacio loptu do Pierre-Emerick Aubameyanga koji isprve tuče s dvadesetak metara i pogađa sam kut Valencijinog gola. Malo je poremetio domaće primljeni pogodak, no Valencia nije prestajala s napadima. Ukupno gledano, domaći su bili bolji u prvom dijelu, ali sve je moglo biti riješeno u 39. minuti. Lacazette je imao sjajnu priliku, no nije uspio dovesti Arsenal u vodstvo.

U nastavku susreta francuski napadač ipak uspijeva zabiti važni drugi pogodak za Arsenal. Pogriješila je obrana Valencije, Lucas Torreira je iz prve proigrao Lacazettea koji se u šumi domaćih braniča sjajno snalazi i silovito pogađa za 1:2. Domaći ipak nisu još pokleknuli i veza Rodrigo-Gameiro ponovno je proradila.

U 58. minuti Rodrigo je pucao prema golu, Gameiro spretno ugurao loptu u mrežu i Valencia je imala 2:2 i još pola sata da postigne tri pogotka i napravi najveće iznenađenje ovoga tjedna. To se ipak nije dogodilo, a u 69. minuti Aubameyang je demotivirao i najveće optimiste. Ainsley Maitland-Niles je oštro ubacio u šesnaesterac, Aubameyang uklizao i ponovno doveo Topnike u prednost i zaključio susret. Konačnih 2:4 postavio je Gabonac svojim trećim pogotkom u 89. minuti susreta i tako na najbolji mogući način najavio finale Topnika.

Arsenalu će ovo biti drugi nastup u finalu Europske lige/Kupa Uefe. Prvi put dogodilo se to 2000. godine kada su na jedanaesterce izgubili od Galatasaraya. Jedan od udaraca s bijele točke promašio je i Davor Šuker. Ujedno, ovo će biti prvo finale europskih natjecanja za Topnike od 2006. godine kada su u Ligi prvaka izgubili od Barcelone. Arsenal svakako nije rijetko nastupao u završnicama europskih natjecanja, imaju ukupno sedam finala, ali slavili su samo dva puta. Davne 1970. u Kupu velesajamskih gradova i nešto recentnije 1994. u Kupu pobjednika kupova.

Valencia - Arsenal Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!