Tenis

Kutak za kladioničare: Čilić polako diže formu, odmorni Bucksi čekaju Raptorse

Branimir Korać • srijeda, 15.05.2019.
Kutak za kladioničare: Čilić polako diže formu, odmorni Bucksi čekaju Raptorse
Foto: EPA

Srijeda donosi niz zanimljivih dvoboja, a ističu se ponovno mečevi na turniru u Rimu gdje nastupa i Marin Čilić protiv Jan-Lennarda Struffa, te NBA konferencijsko finale između Bucksa i Raptorsa...

Marin Čilić - Jan-Lennard Struff

Marin Čilić polako izlazi iz one duboke krize u koju je ušao i sada izgleda bolje. Još uvijek nije na vrhuncu, dosta je daleko od njega, ali ipak to izgleda bolje nego u Budimpešti i na ranijem turnirima. U Rimu je imao laganog protivnika na startu i uspio ga je riješiti, a sada mu slijedi Jan-Lennard Struff, Nijemac koji je dobro poznat Marinu i s kojim se susretao dva puta u zadnjih pola godine. Oba meča bila su tijesna, po jednu pobjedu ostvarili su Marin i Struff, a zadnji meč otišao je stranu hrvatskog tenisača, nedavno u Madridu. Čilić je tamo pokazao napredak, okretao mečeve, a u prošlom razdoblju uglavnom je gubio mečeve u kojima je već bio pred vratima pobjede. Struff je i u Rimu u prvom kolu imao težak posao protiv Grigora Dimitrova, no uspio ga je svladati, a Čilić je imao jednostavan zadatak protiv Andree Bassa.

Prognoza: Pobjeda Čilića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Čilića 1.65, pobjeda Struffa 2.60

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors

Kreće finalna serija i na Istoku gdje Milwaukee Bucksi igraju protiv Toronto Raptorsa. Milwaukee ulazi kao blagi favorit, odradio je fantastično dosad i regularni dio sezone, ali i doigravanje u kojem ima samo jedan poraz i to u prvom susretu protiv Celticsa. S druge strane Raptorsi su preživjeli tešku seriju protiv Philadelphije i u sedmoj utakmici na epski način za povijest došli do prolaza. Svi ćemo se zauvijek sjećati fantastičnog ubačaja Kawhija Leonarda sa sirenom. Problem Bucksa mogao bi biti vezan uz dugačku pauzu i lagani izlazak iz ritma, sigurno su daleko svježiji od Raptorsa, ali su predugo bez utakmica. S druge strane Raptorsi su iscrpljeni, vidjelo se na Leonardu i u šestoj i u sedmoj utakmici da je "na baterijama", međutim i takav je briljirao i stigao na kraju do pobjede. Ipak, Bucksi su ovdje favoriti i predvođeni Giannisom Antetokounmpom trebali bi do pobjede.

Prognoza: Pobjeda Bucksa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Bucksa 1.50, neriješeno 18.0, pobjeda Raptorsa 3.60

Nick Kyrgios - Casper Ruud

Nick Kyrgios je vrlo talentiran, ali nevjerojatno nepredvidljiv igrač. Kyrgios ima kvalitetu i definitivno je jači od Caspera Ruuda, talentiranog Norvežanina, inače sina poznatog norveškog igrača Christiana Ruuda. U normalnim uvjetima Kyrgios bi dobio ovaj meč, ali nikada ne znate kako će biti raspoložen taj dan i koliko mu je "zanimljiv" određeni turnir. U Rimu je krenuo odlično, svladao je Daniila Medvedeva, Rusa koji igra odličan tenis ove godine i u meč protiv Ruuda ući će kao favorit. Ruud je u glavni ždrijeb došao kroz kvalifikacije i u prvom kolu imali je lakšeg protivnika nego Kyrgios, no svejedno se namučio i uspio je izgubiti drugi set sa 6:0. Protivnik mu je bio Daniel Evans, a sada ga čeka puno teža prepreka. Ako je suditi prema meču protiv Medvedeva, Kyrgios bi trebao svladati i Ruuda.

Prognoza: Pobjeda Kyrgiosa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kyrgiosa 1.60, pobjeda Ruuda 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!