Zimski sportovi

Kutak za kladioničare: Kanađani i Rusi favoriti za ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • četvrtak, 23.05.2019.
Kutak za kladioničare: Kanađani i Rusi favoriti za ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Kreće nokaut faza na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, a Kanada i Rusija trebali bi preskočiti prve prepreke u ovoj fazi natjecanja i izboriti nastup u polufinalu...

Kanada - Švicarska

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva donosi dvoboj između Kanade i Švicarske, a Kanađani u taj susret ulaze kao favoriti. Imali su loš ulazak u Prvenstvo i upisali su neočekivani 3:1 poraz od Finske, nakon toga su se mučili i sa Slovacima koje su pobijedili golom sekundu prije kraja, ali poslije toga igrali su sve bolje. Polako su dizali formu, bili su sve uvjerljiviji i igrali sve bolje što pokazuju i pobjede od čak 8:1 protiv Njemačke, 5:0 protiv Danske i u zadnjem susretu skupine 3:0 protiv SAD-a. Švicarska je razina više u odnosu na Njemačku i Dansku, ali ipak lakši protivnik od Amerikanaca i Kanađani ovdje ne bi smjeli imati ozbiljnih problema u borbi za prolaz. Švicarci su grupnu fazu zaključili očekivanim porazima 4:3 protiv Švedske, 3:0 protiv Rusije i 5:4 protiv Švicarske. Dodatni motiv Kanađanima je i prošlogodišnje polufinale u kojem su ih Švicarci svladali s 3:2.

Prognoza: Pobjeda Kanade

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kanade 1.60, neriješeno 5.10, pobjeda Švicarske 5.60

Rusija - SAD

Rusija je prvi favorit za osvajanje titule svjetskog prvaka i Amerikanci im ne bi smjeli predstavljati veliki problem. Iako je SAD doputovao u Slovačku u dosta zanimljivom sastavu, Rusi su puno jači, praktički sa svim svojim zvijezdama i ovdje bi trebali potvrditi snagu. U skupini su bili vrlo impresivni, nitko im se nije niti približio, a Italiju su razbili s 10:0 dok je Švedsku pregazila čak sa 6:0 u drugoj trećini. Susret je završio 7:4 za Rusiju, ali pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna. SAD je krenulo glatkim porazom od Slovačke koja nije niti prošla u četvrtfinale, a u zadnjem kolu nije bio ravnopravan niti Kanađanima. Rusi su tu veliki favoriti, SAD nema lošu reprezentaciju, ali Rusija je u ovoj postavi ipak i kvalitetnija, ali i uigranija.

Prognoza: Pobjeda Rusije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rusije 1.55, neriješeno 5.30, pobjeda SAD-a 6.00

Caroline Garcia - Marta Kostjuk

Caroline Garcia već je osvajala turnir u Strasbourgu, no bilo je to sada već davne 2016. godine kada je u finalu nadigrala Mirjanu Lučić-Baroni. Garcia je slavila sa 6:4, 6:1, no danas nije u tako dobroj formi. Ova godina nije tako raspoložena, ali u Strasbourgu je pokazala naznake boljih igara. Već u Madridu je pobjedama protiv Cirstee i Hsieh pokazala kako podiže formu, a ovdje je svladala Shelby Rogers i Rebeccu Peterson. U četvrtfinalu igra protiv 264. igračice svijeta, Ukrajinke Marte Kostjuk koja je prošla kroz kvalifikacije i zatim iskoristila povoljan ždrijeb te došla do četvrtfinala. Dosadašnji jedini dvoboj ovih protivnica okončan je pobjedom Garcije prošle godine u Stuttgartu sa 6:1, 3:6, 7:5.

Prognoza: Pobjeda Garcije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Garcije 1.50, pobjeda Kostjuk 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!