Košarka

Stipčeviću uvjerljiv poraz na startu litavskog finala

Branimir Korać • utorak, 28.05.2019.
Stipčeviću uvjerljiv poraz na startu litavskog finala
Foto: EPA

Rok Stipčević s Rytasom je ušao u finale doigravanja u Litvi, ali već prvi susret pokazao je da je protivnik iznimno jak. Upisan je poraz od Žalgirisa 79:64...

Žalgiris je poveo u finalu serije litavskog prvenstva protiv Rytasa. Slavio je 79:64 i tako potvrdio status velikog favorita u ovoj seriji.

Žalgirisu je ovo deseta uzastopna pobjeda u litavskom prvenstvu, a u doigravanju i dalje ne zna za poraz. U dvije utakmice eliminirao je i Alytaus i Lietkabelis, a dobro je krenuo i protiv Rytasa.

Sve je riješeno vrlo brzo, domaćin se rano odvojio i do kraja susreta Rytas nije uspio do kraja uhvatiti priključak. U trećoj dionici spustio se na četiri poena zaostatka, ali kompletnu zadnju četvrtinu proveo je u dvoznamenkastom zaostatku.

Pobjednika su predvodili Marius Grigonis s 13 poena, Nathan Wolters s 12 poena i Edgaras Ulanovas s deset poena i devet skokova.

Kod Rytasa Artsiom Parahouski ubacio je 14 poena uz osam skokova, Arnas Butkevičius dodao je 13 poena uz pet asistencija, a Rok Stipčević za 15 minuta ubacio je tri poena (0/1 za dva, 1/4 za tri) uz dva skoka.

Litavsko prvenstvo, finale:
Žalgiris - Rytas 79:64 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!