Tenis

Hrvatice briljiraju u Parizu: Donna Vekić pregazila nekadašnju prvu juniorku svijeta

Branimir Korać • petak, 31.05.2019.
Hrvatice briljiraju u Parizu: Donna Vekić pregazila nekadašnju prvu juniorku svijeta
Foto: FaH

Donna Vekić pridružila se Petri Martić u osmini finala Roland Garrosa. Donna je u drugom kolu za protivnicu imala Belindu Benčić i pregazila ju je za nešto više od sat vremena igre uz samo pet izgubljenih gemova...

Donna Vekić napravila je sjajan posao u trećem kolu Roland Garrosa gdje je za protivnicu imala Belindu Benčić i svladala je odličnom igrom za samo 70 minuta igre. Benčić je odlična igračica, 15. na svijetu, međutim Donna je odradila pravi meč i zasluženo slavila.

Bila je to ujedno i prva Donnina pobjeda protiv Benčić iz trećeg pokušaja, u prva dva susreta još 2014. godine uspješnija je bila Švicarka.

Vekić je bila puno raspoloženija, tjerala je Benčić u pogreške i pokazala se kao bolja igračica u ovom trenutku. Benčić ovaj put nije odigrala na svojoj uobičajenoj razini i Vekić je to iskoristila.

Donna je u meč ušla uz dvostruki break i vodstvo 3:0, ali Benčić se uspjela vratiti i poravnala je na 4:4. No Donna je odmah nakon toga došla do novog breaka i nije si komplicirala posao na servisu za set.

U drugom setu Benčić je poveo s 1:0 nakon što je dobila svoj servis gem bez izgubljenog poena i tu je stala. Do kraja meča nije osvojila više niti jedan gem, Vekić ju je potpuno nadigrala i sa 6:4, 6:1 eliminirala.

U osmini finala Donna neće imati jednostavnu zadaću, igrat će protiv Johanne Konte ili Viktorije Kužmove.

Roland Garros, treće kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Belinda Benčić (Švicarska, 15) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!