Nogomet

Pochettino: "Moj posao je izabrati 11 najboljih, to će biti jako teško"

Branimir Korać • petak, 31.05.2019.
Pochettino: "Moj posao je izabrati 11 najboljih, to će biti jako teško"
Foto: EPA

Mauricio Pochettino imat će sutra težak posao za odlučiti se za startnih 11. Vraća mu se Harry Kane nakon ozljede, a još nije poznato hoće li ga i gurnuti u vatru...

Puno se priča o Harryju Kaneu koji se oporavio i spreman je za nastup, ali pitanje je u kakvoj je formi nakon nove duge pauze. Rafael Benitez smatra kako Kane ne bi trebao igrati.

"Jedino Pochettino može donijeti odluku i na kraju će je i donijeti. On ga gleda na treninzima i zna u kakvom je stanju. Kane će sigurno reći da je spreman, ali Pochettino mora biti mudar. Teško mi je reći što bih napravio, ali veliki je rizik stavljati Kanea u trenutku kada se Tottenham pronašao i dobar je prema naprijed."

Pochettino će još morati razmisliti prije nego donese odluku, kaže, tešku odluku.

"Sve su odluke bolne i teške, ali moj posao je izabrati 11 najboljih. To će biti jako teško. U svakoj utakmici morate biti sigurni u svaki potez koji povlačite i napraviti sve da dođete do pobjede."

Na drugoj strani bit će mu Jürgen Klopp, a kako god bilo, jedan od njih dvojice prvi put će osvojiti Ligu prvaka.

"Jürgen je ovdje bio i prošle sezone i poseban je osjećaj biti ponovno tu. Jako mu se divim, on je pozitivan primjer. Možda malo nije imao niti sreće, ali ovo mu je treći put da je došao do finala, a to je najteži dio. Ponekad je svemir uz tene, ponekad je protiv tebe, ali upravo zato mu se jako divim jer je čudo triput doći do finala. Svi smo u nogometu kako bi nešto osvojili, ali ljudi moraju znati da je puno teže ovdje doći do finala nego na kraju slaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!