Liga prvaka, nokaut faza, polufinale, 01.06.2019, 15:15 h
Telekom Veszprem
Telekom Veszprem 33:30 Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce

Veszprem prvi finalist Lige prvaka, sjajni Nenadić predvodio Mađare do finala

Mihaela Bradovski • subota, 01.06.2019.
Veszprem prvi finalist Lige prvaka, sjajni Nenadić predvodio Mađare do finala
Foto: EPA

Veszprem je prvi finalist rukometne Lige prvaka. Mađari su u polufinalu svladali Kielce 33:30 u odličnom susretu u kojem je fantastično do ozljede branio Arpad Šterbik, a kasnije je napadački preuzeo Petar Nenadić...

U prvom finalnom susretu Lige prvaka rukometaša Veszprem je odnio pobjedu protiv Kielcea 33:30. Zaslužena pobjeda Mađara koji su prevladali ozljedu Šterbika u prvom dijelu, zatim su se uspjeli vratiti u prednost nakon što se Kielce vratio u susret da bi u konačnici zadržali prednost.

Šterbik je obilježio prvih 20 minuta susreta upisavši u tom razdoblju nevjerojatnih devet obrana, ali tu se i ozlijedio nakon što je Marko Mamić istrčao kontru i pao u doskoku na Šterbikovu nogu.

Susret je prelomljen u prvom dijelu drugog poluvremena gdje je Veszprem u jednom trenutku brzom serijom 4:0 stvorio razliku i otišao do pobjede.

Mađari su odlično krenuli predvođeni Šterbikom na golu, poveli su 4:0 i trebalo je vremena Kielceu da se vrati u utakmicu. To je i uspio serijom 5:0 sredinom prvog dijela kada je napravio preokret i poveo 10:8.

Do kraja prvog dijela uspio je Veszprem doći do poravnanja i na odmor se otišlo s 13:13.

U drugom dijelu kod 18:18 uslijedio je pad Kielcea, napravio je Veszprem seriju 4:0 uz tri gola na prazan gol i do kraja susreta Poljaci nisu uspjeli ući u egal.

Dva gola Dujšebaeva i jedan Janca približili su Kielce u zadnjih deset minuta na gol zaostatka, ali bliže od toga nije išlo.

Završilo je 33:30 za Veszprem koji je odigrao sjajnu utakmicu i na kraju zasluženo slavio.

Uz Šterbikovih devet obrana, devet je dodao i Roland Mikler, drugo poluvrijeme iz snova imao je Petar Nenadić koji je samo u tih 30 minuta zabio 11 golova o svojih 12, pet je dodao Dragan Gajić, a četiri Manuel Štrlek.

Kod Kielcea Dujšebaev je stao na sedam golova, Luka Cindrić i Artsem Karalek zabili su po pet, a Marko Mamić dodao je dva.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Telekom Veszprem33:30Barlinek Industria Kielce
Barcelona27:29Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!