Rukomet

Blažević i Kapitanović: "Rezultat je dobar, mogle smo i pobijediti"

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.06.2019.
Blažević i Kapitanović: "Rezultat je dobar, mogle smo i pobijediti"
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice remizirale su 24:24 s Njemačkom u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Japanu. U dvoboju protiv jakog protivnika nisu bile daleko čak i od pobjede...

U taj susret Hrvatska je ušla kao autsajder, međutim odigrala je jako dobro iako je bila oslabljena neigranjem čak četiri igračice koje pokrivaju poziciju lijevog vanjskoj. Remi je na kraju dobar rezultat.

"Možemo biti zadovoljne. Da nam je netko prije utakmice ponudio remi protiv Njemačke, mislim da bi ga odmah prihvatile. Na kraju je ispalo da smo još mogle i do pobjede, ali možemo biti zadovoljni ovim i nadati se prolazu u Njemačkoj. Njemice nas nisu iznenadile, one stalno igraju isto, to je visoka šuterska ekipa, a mi smo ih zaustavili. Na kraju smo mi njih iznenadili obranom", istaknula je Valentina Blažević za Sportske novosti.

Na vratima Hrvatske stajala je Ivana Kapitanović koja je upisala neke važne obrane i držala Hrvatsku na životu kada se Njemačka mogla odvojiti.

"Rezultat je dobar. Vratile smo se iz teške situacije i možemo biti ponosne jer nismo dopustile da nas pregaze već smo imale odgovor. Žao mi je što nismo slavile jer smo mogle, ali opet imamo još jednu utakmicu, a jako smo željne odlaska u Japan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!