Vodeni sportovi

Otvoreno D-Marin ORC svjetsko prvenstvo u Šibeniku

Sportnet • ponedjeljak, 03.06.2019.
Otvoreno D-Marin ORC svjetsko prvenstvo u Šibeniku

Spektakularnim vatrometom na šibenskoj Rivi u nedjelju u 22.30 sati službeno je počelo D-Marin ORC World Championship, prvo svjetsko prvenstvo u nekom od sportova kojeg je Šibenik domaćin.

Program otvaranja prvenstva na kojem će tijekom tjedna nastupiti 1200 natjecatelja na 117 brodova u tri klase, sve u organizaciji šibenskog Jedriličarskog kluba Val i grada Šibenika, te pod generalnim sponzorstvom D-Marin Mandalina odvijao se na Trgu Republike Hrvatske koji je za ovu prigodu bio pretjesan.

Goste su na prigodnoj ceremoniji pozdravili Marin Paić, predsjednik JK Val, Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin grupe Hrvatska, Zlatko Taritaš, predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza, Bruno Fici, predsjednik ORV World klase, Tonči Glavina državni tajnik u Ministarstvu turizma, te Željko Burić, gradonačelnik Šibenika koji je i otvorio prvenstvo

Fantastičnom ugođaju u srcu Šibenika pridonio je i nastup Šibenske narodne glazbe pod dirigentskom palicom maestra Damira Marušića da brojnim prepoznatljivim filmskim skladbama uveliča svečanost na jednom od najljepših gradskih trgova, ali i raspleše sve okupljene.

Prvog dana jedrenja, u ponedjeljak 3. lipnja, svi su brodovi u jutarnji satima isplovili na more kako bi započeli prvu regatu, 100 milja navigacije za koju je predviđeno 42 sata za njeno okončanje. Tijekom utorka očekuje se povratak flote koja je na vezu u D-Marin na Mandalini i na šibenskoj Rivi.

U srijedu i četvrtak jedrit će se u Murtarskom moru i južno od Zlarina "jedrenje po štapu", dok će u petak biti jedna kraća navigacija s rokom od 12 sati. Subotu će se održti još jedno "jedrenje po štapu", te će se u 18 sati u D-Marinu na Mandalini biti proglašenje pobjednika.

Tijekom prvenstva Šibenčani su pripremili niz programa kako bi brojne goste upoznali sa gradom i prezentirali kao jedriličarsku destinaciju. Organizator priprema i prigodni šušur na trgovima i ulicama, na rivi, niz kulturnih, ekoloških, i promidžbenih sadržaja kakav priliči ovakvom događaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!