Nogomet

Prosinečki: "Pregledali smo snimke, analizirali pogreške i nadamo se da ćemo protiv Italije pokazati pravo lice"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.06.2019.
Prosinečki: "Pregledali smo snimke, analizirali pogreške i nadamo se da ćemo protiv Italije pokazati pravo lice"
Foto: EPA

Nakon poraza od Finske u Tampereu, BNiosna i Hercegovina mora do pozitivnog rezultata u Torinu. Bit će jako teško, ali Robert Prosinečki i Miralem Pjanić su pozitivni i optimisti...

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon 0:2 poraza od Finske u četvrtom kolu, ima sve samo ne lak zadatak. Ipak, izbornik Zmajeva Robert Prosinečki naglašava kako spomenuti poraz i loša igra nisu narušili atmosferu, a plus za njegov sastav svakako će biti i povratak Miralema Pjanića nakon crvenog kartona protiv Grčke.

"Pregledali smo snimke, analizirali pogreške i nadamo se da ćemo protiv Italije pokazati pravo lice", započeo je izbornik BiH najavu gostovanja u Torinu uz dodatak kako će u njegovom sastavu sigurno biti promjena:

"Nismo bili pravi trkački, nismo stajali dovoljno blizu protivničkih igrača, Pjanić nije igrao. Atmosfera je dobra, taj je poraz nije narušio, no bit će nekih izmjena. U utorak moramo unaprijediti pas igru prema njemu, a svakako da očekujem i veću želju i motiv u odnosu na dvoboj s Finskom. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Vjerujem da ćemo u ovom susretu izgledati dobro."

Prosinečki je naglasio i kako će BiH s Pjanićem imati motiv više u odnosu na susret s Finskom, a veznjak Juventusa, koji će u utorak zaigrati na "svom" stadionu, nada se kako će zajedno sa suigračima popraviti dojam i uspjeti pokazati pravo lice ovog sastava.

"Talijani su favoriti naše skupine, u dobrom su ritmu, složni su, a osim što se dobro brane sada imaju i u središnjici i u napadu odlične igrače. Dobro čuvaju loptu, imaju brze i kvalitetne, tehnički dobre pojedince. Neće biti lako, ali moramo pokazati drugo lice nakon Finske."

Jedini recept, smatra Pjanić, je prestanak razmišljanja o posljednjem susretu i okretanje novom u kojem će prije svega trebati popraviti zajedništvo te brzinu u trenucima kada upravo oni imaju posjed nad loptom.

"Otkako je Prosinečki sjeo na klupu puno se pozitivnih stvari pokrenulo i tome se sada moramo vratiti. Moramo se na terenu zalagati jedni za druge, dati sve od sebe. Imamo dovoljno kvalitete da stvorimo prilike, ali i pronađemo rješenje kako protivniku zaustaviti igru u sredini terena. S loptom moramo biti brži. Ne bojimo se Italije i ne vidim razlog zbog kojeg ne bi mogli dobro odigrati i izvući dobar rezultat. O Finskoj sada ne treba previše razmišljati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!