Tenis

Ivo Karlović u tri seta do osmine finala u Nottinghamu

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.06.2019.
Ivo Karlović u tri seta do osmine finala u Nottinghamu
Foto: EPA

Organizatori turnira u Nottinghamu imaju velikih problema i morali su se odlučiti za pričuvnu opciju. Umjesto na vanjskim travnatim terenima, igra se u dvorani, no to nije smetalo Ivi Karloviću...

Kiša uništava program u Nottinghamu pa je tako meč između Ive Karlovića i Stefana Napolitana ipak prebačen u dvoranu, ali niti to nije smetalo Karloviću koji je svejedno stigao do pobjede.

Vani na travi sigurno bi bilo lakše za Karlovića kojem više odgovaraju takvi uvjeri, ali Ivo je i u dvorani bio bolji te za sat i 50 minuta u tri seta došao do pobjede.

Prvi set odlučen je u tie-breaku gdje je Karlović bio bolji sa 7:4 da bi u drugom setu Napolitano došao do breaka kod 2:2 i do kraja seta lakoćom zadržao prednost.

Karlović je nakon toga podignuo razinu svoje igre, u trećem setu došao je do breaka u osmom gemu za 5:3 i nakon toga bez izgubljenog poena odservirao za pobjedu.

Karlović tako prolazi u osminu finala gdje će igrati protiv Rusa Evgenija Donskoja s kojim je ove godine igrao u Puneu i svladao ga sa 6:4, 7:5.

Challenger Nottingham, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 3) - Stefano Napolitano (Italija) 7:6(4), 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!