Košarka

Hrvatska bolja i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv BiH

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.06.2019.
Hrvatska bolja i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv BiH
Foto: Pixsell

Ženska seniorska reprezentacija je u Slavonskom Brodu i drugi put slavila protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je ranije na turniru u Sloveniji svladala i češku i slovensku reprezentaciju koje se pripremaju za Europsko prvenstvo...

Hrvatske su reprezentativke u drugoj prijateljskoj utakmici s BiH u Slavonskom Brodu slavile sa 68:56 (18-23, 15-9, 17-8, 18-16). Sve u svemu, izbornik Stipe Bralić koji je na pripremama proslavio i 46. rođendan, može biti zadovoljan atmosferom kako na parketu, tako i van njega.

Reprezentativke BiH ovaj su puta puno spremnije ušle u utakmicu pa su nakon početnog vodstva Hrvatske polaganjem Andrijane Cvitković za 10:5 napravile seriju od devet poena do vodstva BiH pri 10:14, nakon čega je naš izbornik Stipe Bralić bio prisiljen tražiti time-out. Prva četvrtina ipak je pripala djevojkama u plavim dresovima s rezultatom 18:23.

Naše su se djevojke mučile sa stizanjem rezultata tijekom cijele druge četvrtine da bi zahvaljujući trici Lee Miletić prešle u vodstvo od pola koša (33:32) neposredno prije početka velikog odmora.

Početak drugog poluvremena pokazuje puno staloženiju hrvatsku reprezentaciju koja serijom od devet poena odmah dolazi do dvoznamenkastog vodstva na 42:32 i vodstvo do kraja utakmice više ne ispušta.

Rezultatu je ovaj puta najviše pridonijela Mia Mašić s 19 poena i tri asistencije. Lea Miletić je ubacila 13 poena uz osam skokova, a Ana Petrak je postigla 11 poena, pet puta asistirala i šest puta skočila.

Za BiH reprezentaciju Miljana Džombeta i Jovana Marković ubacile su po 13 poena.

hks-cbf.hr

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!