Nogomet

Kutak za kladioničare: Kineskinje trebaju potvrditi da su bolje od Južne Afrike, a Portugalci od Rumunja

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2019.
Kutak za kladioničare: Kineskinje trebaju potvrditi da su bolje od Južne Afrike, a Portugalci od Rumunja
Foto: EPA

Šarena ponuda ovog četvrtka, malo nogometa, malo rukometa i u konačnici malo i tenisa. U statusu favorita su Kineskinje, Portugalci i Richard Gasquet...

Južna Afrika - Kina

Kineskinje u susret drugog kola grupne faze protiv Južne Afrike ulaze kao favoritkinje i očekuje se pobjeda Azijki. Razlika u kvaliteti je jasna, Južna Afrika je među najskromnijim sudionicama Svjetskog prvenstva i Kineskinje si tu ne smiju dopustiti kiks ako misle proći dalje. Ako sve prođe prema planu, u trećem kolu borit će se sa Španjolskom za drugo mjesto. U prvom kolu i Kina i Južna Afrika upisale su poraz. Kineskinje su pružile snažan otpor Njemačkoj koja ih je svladala tek s 1:0, a Južna Afrika poražena je od Španjolske 3:1. Južnoafrikanke su se dobro branile do završnice, ali prvo su skrivile kazneni udarac, a zatim su i ostale s igračicom manje te otišle u poraz. Tako će u susretu protiv Kine igrati bez Nothando Vilakazi, standardne članice najboljih 11. Prije tri godine na Olimpijskim igrama u Riju Kina je bila bolja s 2:0 uz potpunu dominaciju i čak 30 udarac na gol.

Prognoza: Pobjeda Kine

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Južne Afrike 7.00, neriješeno 4.70, pobjeda Kine 1.55

Rumunjska - Portugal

Portugal ima priliku pobjedom u Rumunjskoj i prije zadnjeg kola potvrditi nastup na Europskom rukometnom prvenstvu. Rumunjska ima još neke male, ali gotovo neznatne šanse za prolazak na Europsko prvenstvo. Za to bi morala svladati Portugal s devet razlike i na kraju još i Francusku u gostima, a pritom bi Portugal morao izgubiti od Litve. Šanse su otprilike jednake kao što su ih imali hrvatski košarkaši u zadnjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Portugal raste, ima sve bolju reprezentaciju, a Rumunji su ga upoznali u gostima kada su poraženi čak 21:13. Koliko su snažni Portugalci su pokazali i visokom domaćom pobjedom protiv Francuske. S druge strane skromna Rumunjska tek je jednom svladala slabu Litvu i to je sve. U ostalim susretima je poražena i tako bi trebalo biti i ovdje.

Prognoza: Pobjeda Portugala

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rumunjske 2.70, neriješeno 8.50, pobjeda Portugala 1.50

Richard Gasquet - Mihail Kukuškin

U osmini finala Hertogenboscha sastaju se Richard Gasquet i Mihail Kukuškin. Gasquet je favorit u ovom dvoboju iako ne izraženi jer je ipak daleko od prave forme s obzirom da je zbog ozljede sezonu započeo tek nedavno u Madridu. Upisao je nekoliko pobjeda na zemlji, a na travi je krenuo pobjedom protiv Aljaža Bedenea u tri seta. Bedene nije jednostavan protivnik i ova pobjeda značit će mu dosta za samopouzdanje. S druge strane Kukuškin od dvoranskog turnira u Marseilleu nije uspio odraditi dobar turnir na ovoj razini, uglavnom je gubio odmah na startu, a ovdje se mučio s talijanskim zemljašem Lorenzom Sonegom kojeg je svladao tek u tri seta. Inače Gasquet i Kukuškin još se nikada nisu susreli na travi, a u jedina dva dosadašnja meča na brzoj podlozi bolji je bio Gasquet.

Prognoza: Pobjeda Gasqueta

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Gasqueta 1.55, pobjeda Kukuškina 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!