Nogomet

Na današnji dan: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, najvažnije u povijesti hrvatskog nogometa

Petar Jenjić • petak, 14.06.2019.
Na današnji dan: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, najvažnije u povijesti hrvatskog nogometa
Foto: FaH

Na današnji dan prošle godine otvoreno je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prvenstvo koje će nam svima ostati u lijepom sjećanju...

14. lipnja 2018. godine bilo je predviđeno za otvaranje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dogodilo se to na stadionu Lužnjiki na kojem je bila sjajna atmosfera uoči prve utakmice prvenstva između domaćina i Saudijske Arabije. Spektakularno otvaranje prvenstva krenulo je na velikom ekranu stadiona na kojem su bile prikazane sve ljepote Rusije.

Uslijedio je još zabavniji dio programa gdje je nastupio Robbie Williams sa svojih nekoliko najvećih hitova. Pridružila mu se i sopranistica Aida Garifulina, kao i veliki Brazilac Ronaldo. Nakon nastupa uslijedio je i govor predsjednika Vladimira Putina

Nakon svečane ceremonije moglo se krenuti s nogometom. Lijep dan upotpunila je u reprezentacija Rusije koja je pregazila Saudijce s 5:0. Strijelci su bili Jurij Gazinskij, Artem Džjuba, Aleksandr Golovin i dva puta Denis Čerišev. Rusi su nadmašili sva očekivanja, stigli su do četvrtfinala, ali preko Hrvatske ipak nisu mogli.

Po svim standardima bilo je to jako dobro odrađeno prvenstvo, ali ipak, mi ćemo ga pamtiti po sjajnim nastupima hrvatske reprezentacije: pobjedama protiv Nigerije, Argentine i Islanda, penalima protiv Danske i Rusije, pobjede u produžetku protiv Engleske i igranja velikog finala protiv Francuske.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!