Nogomet

Gold Cup otvoren vrlo visokim pobjedama Kanade i Meksika

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2019.
Gold Cup otvoren vrlo visokim pobjedama Kanade i Meksika
Foto: EPA

Prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerika te Kariba, takozvani Gold Cup, otvoren je očekivanim i visokim pobjedama Kanade i Meksika...

Odigrani su prvi susreti Gold Cupa i donijeli su očekivani rasplet. Kanada i Meksiko pokazali su se prejakima za Martinik i Kubu te su ubilježili visoke pobjede.

Kanađani i Martinik prvi su izašli na teren u Pasadeni, a Kanada je slavila 4:0. Martinik je pokušao hrabrom igrom parirati Kanađanima, nije se zabunkerirao i čekao egzekuciju, ali Kanada je ipak kvalitetnija i glatko je slavila.

Na prvi pogodak čekalo se do 33. minute kada je Jonathan David doveo Kanadu u vodstvo iskoristivši veliku pogrešku braniča Martinika koji nije dobro primio loptu upućenu od strane vratara.

U završnici prvog dijela Martinik je imao dvije sjajne prilike za povratak u utakmicu, ali nije došao do gola.

U drugom dijelu uslijedio je potop. U 53. minuti David je pobjegao obrani Martinika nakon dugačke lopte, izašao pred vratara i rutinski zabio.

Deset minuta kasnije još jedna katastrofalna pogreška braniča Martinika, Davies je ukrao loptu, ubacio u sredinu za Juniora Hoiletta koji iz blizine zabija za 3:0. Točku na i stavio je Scott Arfield pogotkom za konačnih 4:0 u 67. minuti.

Još lakši posao imao je Meksiko koji je igrao protiv Kube i svladao je s čak 7:0. Vrlo lagan posao za Meksikance koji su potpuno nadigrali Kubu u neravnopravnom dvoboju.

Od početka do kraja susreta sve je išlo u jednom smjeru, Kuba nije protivnik koji bi stvorio ikakve probleme Meksikancima i to je bilo jasno od početka do kraja dvoboja.

Trostruki strijelac za Meksiko bio je Carlos Antuna, dva pogotka zabio je Raul Jimenez dok su po jedan gol dodali Diego Reyes i Ernesto Alexis Vega.

Već u prvom poluvremenu Meksiko je stigao do četiri pogotka i u nastavku susreta samo je dovršio posao.

Gold Cup, prvo kolo, skupina A:
Kanada - Martinik 4:0
Meksiko - Kuba 7:0

Gold Cup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kanada4:0Martinik
Meksiko7:0Kuba
1Meksiko 313:3+109
2Kanada 312:3+96
3Martinik 35:7-23
4Kuba 30:17-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!