Nogomet

Na današnji dan: Hrvatska pobjedom protiv Nigerije otvorila SP u Rusiji

Petar Jenjić • nedjelja, 16.06.2019.
Na današnji dan: Hrvatska pobjedom protiv Nigerije otvorila SP u Rusiji
Foto: FaH

Svjetsko prvenstvo u Rusiji krenulo je utakmicom protiv Nigerije, upravo na današnji dan prošle godine. Vatreni su pokazali kvalitetu više te zasluženo stigli do pobjede...

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo u Rusiji utakmicom protiv Nigerije u Kalinjingradu gdje je od početka imala veliku podršku s tribina. Afrička je reprezentacija bila inferiorna na tribinama, a tako i na terenu.

Vatreni su pod Zlatkom Dalićem pokazali dobru igru, iako se vidio prostor za napredak. Bez obzira na sve, najvažnija su bila tri osvojena boda. Hrvatska je pobijedila s 2:0 i mogla na miru čekati utakmicu protiv Messijeve Argentine.

Nekoliko solidnih prilika imala je Hrvatska tijekom prvog poluvremena, a do vodstva je stigla nakon nešto više od pola sata. Korner je izveo Luka Modrić, Rebić prebacio loptu za Mandžukića koji puca u padu glavom. Lopta dolazi na drugu stativu gdje se nalaze Kramarić i Etebo, a Nigerijac ju nespretno šalje u svoj gol.

U samoj završnici poluvremena zaprijetila je Nigerija preko Iwobija koji je pucao jako isprve, no Lovren je bio na mjestu, blokirao je udarac i spasio svoju momčad. Iako je sretno stigla do pogotka, Hrvatska je zasluženo vodila na poluvremenu.

Sve do 70. minute nije bilo prevelikih događaja na utakmici, a tada su Dalićevi izabranici povećali vodstvo. Troost-Ekong nakon jednog je kornera srušio Mandžukića, opravdano je dosuđen kazneni udarac, a siguran je s penala bio Luka Modrić koji potvrđuje pobjedu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!