Rukomet

Ivić: "Za reprezentaciju se uvijek gine", Mrakovčić: "Odigrali smo muški, to je bio naš recept"

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.06.2019.
Ivić: "Za reprezentaciju se uvijek gine", Mrakovčić: "Odigrali smo muški, to je bio naš recept"
Foto: Pixsell

U sjajnoj atmosferi porečke dvorane Žatika, Hrvatska je nadigrala Belgiju 28:19 i tako s pobjedom, ispred domaćih navijača, okrunila sezonu na izmaku. Hrvatska izabrana vrsta osigurala je prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te će prvu fazu Europskog prvenstva 2020. odigrati u austrijskom Grazu...

Premda je Hrvatska bila znatno oslabljena i bez praktički cijele prve sedmorke, dijelom zbog ozljeda, a ponešto i umora igrača nakon naporne sezone, s Belgijom nije bilo poteškoća.

"Mladi igrači koji manje igraju pokazali su čvrstu volju i energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe, a hvala i odličnim navijačima", kratak je po završetku dvoboja šestog kola bio izbornik Lino Červar na čije se riječi nadovezao Filip Ivić:

"Hvala mojim suigračima koji su dali svoj maksimum od prve do zadnje minute, Nismo podcijenili Belgiju, za reprezentaciju se uvijek gine i daje sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute, čestitke Belgiji i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili."

S deset obrana Ivić je bio jedan od zapaženijih u hrvatskim redovima, dok su najbolji strijelci bili David Mandić i Luka Mrakovčić s pet pogodaka. Potonji je otkrio i recept po kojem je u nedjelju svladana Belgija:

"Dobili smo priliku mi mlađi i smatram da smo to dobro iskoristili. Dobro smo se pripremili za utakmicu, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Držim da smo odigrali muški čime smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda."

hrs.hr
FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!