Nogomet

Gračan: "Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama te da se moramo usredotočiti na ono što se događa na terenu"

Mihaela Bradovski, hns.family • ponedjeljak, 17.06.2019.
Gračan: "Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama te da se moramo usredotočiti na ono što se događa na terenu"
Foto: FaH

Hrvatska u utorak kreće s nastupom na Europskom prvenstvu do 21 godine. Prvi protivnik je Rumunjska s kojom Hrvatska igra u utorak od 18:30 sati...

Hrvatska je odradila posljednje pripreme za dvoboj protiv Rumunjske, a dobra je vijest što se i zdravstveni bilten popravlja.

"Zdravstveni problemi polako nestaju, mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni sa Katićem, niti sa Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas", kaže izbornik Nenad Gračan.

Igrači s nestrpljenjem očekuju početak susreta, ali Gračan traži mirnoću uoči početka.

"S nestrpljenjem iščekujemo utakmicu, nakon ovih priprema jedva čekamo da natjecanje počne. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i trebamo ući u utakmicu ozbiljno i disciplinirano, a tada naša kvaliteta može doći do izražaja."

Rumunjska je odlična reprezentacija i nema mjesta podcjenjivanju i opuštanju.

"Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh te trebamo biti oprezni, igrati sa što manje grešaka. I mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu."

Na tribinama u San Marinu bit će veliki broj Rumunja i Hrvatska će se osjećati kao u gostima.

"Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama te da se moramo usredotočiti na ono što se zbiva na terenu. Što više navijača dođe, to bolje za sve, uvijek je lijepo vidjeti pun stadion."

Prolazak u polufinale velika je želja ne samo zbog borbe za odličja već i zbog Olimpijskih igara.

"Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener."

Kao motivaciju i primjer, Gračan ističe Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Neprestano komentiramo da nam zvijezda vodilja kroz turnir treba biti zajedništvo A-reprezentacije iz Rusije, na terenu i van njega. Uz to dolaze i rezultati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!