Nogomet

Halilović: "Želim se ispričati svima, problem je izgubiti na ovaj način, bez želje i truda"

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 19.06.2019.
Halilović: "Želim se ispričati svima, problem je izgubiti na ovaj način, bez želje i truda"
Foto: EPA

Kapetan mladih Vatrenih Alen Halilović podijelio je svoja razmišljanja o uvodnom porazu Hrvatske na europskoj smotri u kojem je Rumunjska bila bolja rezultatom 4:1...

Dva brza pogotka i rana ozljeda Josipa Brekala pogurali su mladi rumunjski sastav prema visokoj pobjedi nad izabranicima Nenada Gračana, a izdanje koje su on i suigrači prikazali kapetan Alen Halilović u svom je komentaru nazvao sramotnim.

"Treba čestitati Rumunjima, zasluženo su pobijedili, a smatram da je ovo sramota s naše strane. Ne bih htio pričati o suigračima, vjerujem da su dečki htjeli dati sve od sebe. Kao kapetan ove generacije počinjem od sebe, mislim da se nisam dovoljno trudio i nisam bio pravi", prvi su dojmovi kapetana hrvatske mlade selekcije koji se zatim ispričao za svoje i izdanje svojih suigrača:

"Danas nam se vratilo sve ono gdje smo ranije imali sreće. Primljeni golovi, ozljeda jednog od najboljih igrača jer Brekalo je uvijek ključ na lijevoj strani. Ipak, treba pohvaliti Bradarića, koji je jako dobro ušao u utakmicu."

"Nije nas išlo, primili smo dva brza pogotka u deset minuta i nismo znali kako to okrenuti, premda nas je Vlašić vratio u igru. Nismo bili dobri kao momčad, želim se svima ispričati u svoje i momčadsko ime. U preostale dvije utakmice pokazat ćemo zašto smo ovdje".

Iduća na rasporedu je Francuska koja je s 2:1 svladala Englesku. Halilović smatra da lošije od izdanja protiv Rumunjske hrvatski sastav više ne može odigrati.

"Treba se brzo podići. Moramo sjesti, razgovarati, pokušati ispraviti što se ispraviti može. Na ljestvici od jedan do deset, ova je utakmica bila za ocjenu jedan. Protiv Francuske može biti samo bolje. Nije problem izgubiti, nego je problem izgubiti na ovakav način, bez želje i truda. Ne znam zašto je tome bilo tako."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!