Tenis

Kakav meč Petre Martić: Spasila pet meč lopti i izborila polufinale Birminghama

Jan Šneler • petak, 21.06.2019.
Kakav meč Petre Martić: Spasila pet meč lopti i izborila polufinale Birminghama
Foto: EPA

Fenomenalan meč odigrala je Petra Martić u četvrtfinalu WTA turnira u Birminghamu u kojem je nakon gotovo dva i pol sata slavila protiv Jelene Ostapenko...

Sreća prati hrabre, a hrabre i požrtvovne nagrađuje njihov trud. Kakav je samo meč odradila Petra Martić u četvrtfinalu WTA turnira u Birminghamu. Bila je gotovo na koljenima protiv Jelene Ostapenko koja je u prva dva seta vodila s 4:0, spasila je hrvatska tenisačica čak pet meč lopti u drugom setu i konačno uspjela pobijediti nakon gotovo dva i pol sata žestoke borbe.

Prvi set počeo je katastrofalno za Martić. Ostapenko je nakon tri gema uspjela doći do dva breaka i malo kasnije povesti s velikih 4:0. Set je praktički bio izgubljen za hrvatsku tenisačicu, ali Martić se uspijeva vratiti i serijom od pet gemova doći do vodstva od 5:4.

Nažalost, prilikom rezultata 5:5 Latvijka radi novi break, no niti ovaj joj nije dugo trajao jer Martić momentalno vraća izgubljeno i odvodi set u tie-break. U 13. igri Ostapenko izgleda puno bolje i uspijeva doći do seta, iako je hrvatska tenisačica ponovno pružila veliki otpor.

Drugi set počeo je jednako loše za hrvatsku tenisačicu i sada su i oni najvjerniji navijači Martić vjerovali kako je to kraj. Ostapenko je povela s 4:0, imala dva breaka prednosti i svoj servis. Činilo se da nema šanse hrvatska tenisačica, no Martić ponovno radi čuda.

Prvo je uspjela vratiti oba izgubljena servisa, da bi prilikom serviranja za 5:5 obranila 0:40 i još dvije dodatne meč lopte. Čak pet puta Ostapenko je imala šansu doći do slavlja, ali Martić se nije dala. Konačno, hrvatska tenisačica dolazi do trećeg breaka i sa 7:5 izjednačuje te odvodi meč u neizvjesnost trećeg seta.

Nakon brojnih preokreta u ranijoj fazi meča, Martić je naprosto briljirala u trećem setu. S tri uzastopna breaka potpuno je slomila latvijsku tenisačicu i slavila na kraju s uvjerljivih 6:1.

Za mjesto u finalu Martić će se boriti protiv bolje iz ogleda Julije Putintseve i Julije Goerges.

WTA Birmingham, četvrtfinale:
Petra Martić (HRV) - Jelena Ostapenko (LAT) (4)6:7 7:5 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!