Tenis

Kenin preokrenula protiv Benčić i osvojila Mallorcu

Jan Šneler • nedjelja, 23.06.2019.
Kenin preokrenula protiv Benčić i osvojila Mallorcu
Foto: EPA

Nakon tri seta, američka tenisačica Sofia Kenin svladala je favoriziranu Belindu Benčić i došla do naslova na WTA turniru u Mallorci...

Čak dva sata i 45 minuta trajao je meč između Belinde Benčić i Sofije Kenin u finalu WTA turnira u Mallorci. Švicarska tenisačica povela je nakon prvog seta, ali je Kenin uspjela doći do slavlja.

U prvom setu, Benčić je došla do breaka u drugom gemu, ali sredinom prve dionice Kenin uzvraća udarac i s dva uzastopna breaka dolazi do svoje prednosti. Amerikanka ipak nije uspjela iskoristiti trenutak i Benčić se odmah vratila. Set je otišao u 13. igru u kojoj je Švicarka rutinski slavila sa 7:2.

U nastavku Benčić ponovno bolje igra, dolazi u ključnom trenutku do breaka i ima servis za meč. Švicarska tenisačica čak je imala tri meč lopte na svoj servis, ali nije bilo dovoljno. Kenin je napravila break i u novom tie-breaku slavila sa 7:5.

Presudni treći set pripao je Amerikanki. Bio je ovo izjednačen set, obje tenisačice dugo su držale servis, ali je Kenin pri rezultatu 4:4 došla do breaka i kasnije sigurnim servisom potvrdila veliko slavlje.

WTA Mallorca, finale:
Belinda Benčić (ŠVI, 3) - Sofia Kenin (SAD, 7) 7:6(2) (5)6:7 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!