Afrički kup nacija, skupina A, 2. kolo, 26.06.2019, 22:00 h
Egipat
Egipat 2:0 DR Kongo

Egipćani odlično koristili svoje prilike, Kongo i dalje muči realizacija

Jan Šneler • četvrtak, 27.06.2019.
Egipćani odlično koristili svoje prilike, Kongo i dalje muči realizacija
Foto: EPA

Domaćin Afričkog kupa nacija Egipat usprkos slabijoj igri pobijedio je DR Kongo te upisao drugu pobjedu na turniru...

Poznat je prvi sigurni sudionik osmine finala Afričkog kupa nacija. Bit će to Egipat koji je ujedno domaćin završnog turnira. Večeras su Egipćani svladali DR Kongo koji može žaliti za izgubljenim bodovima.

Početak susreta bio je vrlo uzbudljiv, a DR Kongo mogao je doći u vodstvo već u 11. minuti. Marcel Tisserand dobro je tukao, ali je pogodio vratnicu. Kongo nije prestajao s napadima, ali vratar Egipta bio je siguran. U 25. minuti Elmohamady uz dosta sreće koristi gužvu nakon kornera i zabija za vodstvo Egipta.

Ponovljena snimka pokazala je i igranje ruke od strane braniča Konga tako da bi vjerojatno sudac pokazao na bijelu točku da nije bilo pogotka. Nesreća koja je pratila Kongo vratila se u 41. minuti kada Jonathan Bolingi pogađa prečku.

Kazna za brojne promašaje uslijedila je dvije minute kasnije kada sjajni Trezeguet pronalazi Mohameda Salaha koji zabija za 2:0. U nastavku susreta DR Kongo preuzeo je potpunu inicijativu, imali su sjajnih prilika i prilično je nevjerojatno da nisu uspjeli postići niti počasni pogodak.

Velika je to šteta jer su upisali drugi poraz u natjecanju te im ostaje tek susret protiv Zimbabvea u kojem moraju ići na pobjedu. Kongo još uvijek može biti među četiri najbolje trećeplasirane momčadi, ali teško je vjerovati da će im tri boda biti dovoljna.

Afrički kup nacija, 2. kolo:
Egipat - DR Kongo 2:0

Afrički kup nacija, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Uganda1:1Zimbabve
Egipat2:0DR Kongo
1Egipat 35:0+59
2Uganda 33:304
3DR Kongo 34:403
4Zimbabve 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!