EP 2019. (U21), nokaut faza, polufinale, 27.06.2019, 18:00 h
Njemačka (U21) 4:2 Rumunjska (U21)

Njemačka stala na kraj sjajnim Rumunjima s dva gola u samoj završnici susreta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.06.2019.
Njemačka stala na kraj sjajnim Rumunjima s dva gola u samoj završnici susreta
Foto: EPA

Njemačka je prvi finalist Europskog prvenstva do 21 godine. U polufinalu je svladala odličnu Rumunjsku s 4:2 i tako zaustavila njen put iz snova...

Fantastičnu utakmicu odigrali su Njemačka i Rumunjska u polufinalu Europskog prvenstva do 21 godine. Njemačka je povela pa Rumunji napravili preokret pa onda Njemačka napravila preokret golovima u posljednjim trenucima susreta.

Igralo se potpuno otvoreno na obje strane, a Rumunji su potvrdili kako vrijede puno više nego što se govorilo prije početka Prvenstva. Bili su potpuno ravnopravni Njemačkoj i ne bi bilo nezasluženo i da su oni došli do pobjede.

Prvo poluvrijeme pripalo je Rumunjskoj i igrom i rezultatom, Njemačka je izgledala umorno i neraspoloženo iako je prva došla do pogotka.

U 21. minuti sijevnula je kontra Njemačke, dugo je loptu vukao Nadiem Amiri koji je s loptom došao do kaznenog prostora, zapucao i pogodio za vodstvo.

No do kraja prvog dijela Rumunjska dolazi do preokreta. Za njega je bio zaslužan snažni napadač George Puscas koji je postigao oba pogotka.

Prvo je u 26. minuti zabio iz kaznenog udarca nakon prekršaja nad Hagijem, a zatim je u 44. minuti zabio glavom nakon ubačaja Ivana s lijeve strane.

U drugom dijelu Njemačka se brzo vraća. Odmah na početku zarađuje kazneni udarac koji Gian-Luca Waldschmidt pretvara u pogodak. Rumunji su počeli padati, Njemačka je preuzela kontrolu i u završnici iz dva prekida stigla je do pobjede.

U 90. minuti Waldschmidt je zabio nakon slobodnog udarca, a dvije minute kasnije Pascanu zarađuje isključenje, a Amiri iz novog slobodnjaka postavlja konačnih 4:2.

EP 2019. (U21), nokaut faza

polufinale

Njemačka (U21)4:2Rumunjska (U21)
Španjolska (U21)4:1Francuska (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!