Nogomet

Lokomotiv preokretom svladao Zenit, Ćorluka osvojio peti trofej s klubom

Jan Šneler • subota, 06.07.2019.
Lokomotiv preokretom svladao Zenit, Ćorluka osvojio peti trofej s klubom
Foto: EPA

U VTB Areni u Moskvi odigran je ruski Superkup između Zenita i Lokomotiva Moskve, a Moskovljani pod vodstvom kapetana Vedrana Ćorluke preokretom došli su do naslova...

Sjajnu predstavu pružio je Lokomotiv u današnjem Superkupu protiv Zenita. Zenit je imao vodstvo do desetak minuta prije kraja, ali moskovska momčad koju je kao kapetan predvodio Vedran Ćorluka uspjela je preokretom doći do velikog slavlja.

Samo šest minuta trebalo je Lokomotivu da povede u današnjem susretu. Fedor Smolov lijepo se snašao i iznimno preciznim udarcem matirao vratara Zenita. Ozbiljnije je izgledala moskovska momčad na početku susreta i pravo je čudo kako Zenit nije primio još koji pogodak u uvodnim minutama. Aleksej Mirančuk imao je dvije odlične prigode, naročito onu iz 31. minute koju je sjajno obranio vratar Zenita.

Kazna za promašaje stigla je u sudačkoj nadoknadi. Sardar Azmoun sjajno je iskoristio spretno odbijanje lopte i s par metara mirno poentirao za 1:1. Primljeni pogodak malo je uzdrmao Lokomotiv koji je već početkom nastavka primio drugi pogodak. Slabo je reagirala obrana Lokomotiva, Murilo Cerqueira je kriminalno ispratio svog igrača, a dio krivice snosi i Ćorluka.

Azmoun se mirno oslobodio čuvara, drugi braniči praktički su ga pustili i napadač Zenita je rutinski pogodio za 2:1. Par minuta kasnije svoj udarac okušao je i Branislav Ivanović, ali Guilherme odlično brani njegov pokušaj i spašava Lokomotiv u teškim trenucima.

Lokomotiv nije dobro stajao na terenu, izgledalo je kao da nema snage za preokret, no izveli su pravo čudo u svega nekoliko minuta. Prvo je u 79. minuti Mirančuk odlično reagirao u šesnaestercu i zabio za 2:2 da bi se potpuno iskupio za promašaje u prvom dijelu sjajnom solo akcijom tri minute kasnije.

Sada je Lokomotiv bio u naletu i sve je moglo biti gotovo u 90. minuti, no udarac Edera pogodio je stativu. Dvije minute kasnije, već debelo u sudačkoj nadoknadi Magomed Ozdoev zaradio je drugi žuti karton te je Zenit morao posljednjih nekoliko minuta igrati s igračem manje. Sve je izgledalo sjajno za Lokomotiv do šeste minute nadoknade kada je Igor Smolnikov odlično tukao, ali još jednom jedan od heroja pobjede Guilherme sjajno brani i potvrđuje pobjedu Lokomotiva.

Ćorluka je odigrao svih 90 minuta i kao kapetan podignuo trofej pobjednika Superkupa, njegov peti u sada već osmoj sezoni u Moskvi.

Superkup (Rusija):
Zenit - Lokomotiv Moskva 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!