Nogomet

Na današnji dan: Ponovno drama, ponovno penali, ponovno Hrvatska izašla kao pobjednik

Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2019.
Na današnji dan: Ponovno drama, ponovno penali, ponovno Hrvatska izašla kao pobjednik
Foto: FaH

Na današnji dan prošle godine hrvatska nogometna reprezentacija igrala je četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv domaćina Rusije i nakon boljeg izvođenja penala izborila ulazak među najbolje četiri...

Može li bez drame? Kada je u pitanju hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bilo je gotovo pa nemoguće. Na današnji dan igrana je utakmica četvrtfinala na Fišt Areni u Sočiju protiv domaćina koji je iznenađujuće izbacio Španjolsku i na iznenađenje cijelog nogometnog svijeta stigao među osam najboljih.

Iako Hrvatska nije briljirala tijekom prvog poluvremena, niti Rusija nije ozbiljnije prijetila. Međutim, iz prvog pravog izlaska prema naprijed, stigla je do vodstva, nakon nešto više od pola sata igre. Čerišev je na nekih 35 metara od gola odigrao dupli pas sa Dzjubom, a nakon što je ponovno dobio loptu opalio je s nekih 20-ak metara i neobranjivo pogodio gornji kut.

Uslijedio je veliki delirij na tribinama koji je utišan već u 39. minuti. Hrvatska se, kao i protiv Danske, vratila vrlo brzo. Mandžukić se ubacio iza leđa ruske obrane, prošao s lijeve strane i ušao u 16 metara gdje pronalazi Kramarića koji utrčava iz drugog plana i glavom posprema loptu u mrežu. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Tijekom drugog poluvremena Hrvatska je pritiskala i tražila drugi pogodak, no golova nije bilo i ponovno je morala igrati produžetke. Problema s ozljedom imao je Danijel Subašić, a zatim i Šime Vrsaljko koji je napustio igru. Ipak, u 101. minuti Vatreni su poveli. Ubacio je Modrić iz kornera, lopta je došla do Vide koji ju glavom šalje u mrežu.

Krenuli su Rusi u drugom produžetku na sve ili ništa i to im se isplatilo pet minuta prije kraja. Ubacio je Džagojev iz slobodnog udarca, lopta stiže do Fernandesa koji prosljeđuje loptu u gol. Delirij u Sočiju, a pred Hrvatskom su ponovno stigli penali.

Međutim, kao što je to bio slučaj protiv Danske, Hrvatska je ponovno bila bolja. Ponovno smo gledali dramu. Subašić je obranio jedan penal, junak Mario Fernandes promašio cijeli go, a Ivan Rakitić ponovno zabio odlučujući penal i odveo Hrvatsku do polufinala!

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!