Afrički kup nacija, nokaut faza, osmina finala, 07.07.2019, 18:00 h
Madagaskar 4:2 DR Kongo

Nastavlja se potop favorita: Madagaskar u debitantskom nastupu prošao u četvrtfinale

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.07.2019.
Nastavlja se potop favorita: Madagaskar u debitantskom nastupu prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

Ovogodišnje izdanje Afričkog kupa nacija obiluje iznenađenjima, a nositelji njih su zasad Benin, Madagaskar i Južna Afrika. Sve tri reprezentacije eliminirale su favorite i prošle u četvrtfinale...

Niti nedjelja nije bila lišena iznenađenja. Madagaskar, reprezentacija koja je prvi put u svojoj povijesti izborila nastup na završnom turniru Afričkog kupa nacija i nema nijedan nastup na velikim turnirima, prošla je u četvrtfinale.

U osmini finala bolji su bili od DR Konga koji je svladan boljim izvođenjem penala. Madagaskar je sve svoje iskoristio dok su Kongoanci dva puta pucali - preko gola.

Kao što je Južna Afrika igrala odlično protiv Egipta i zasluženo ga izbacila, jednako tako je i Madagaskar bio hrabar protiv DR Konga i zaslužio prolaz. San tako i dalje traje.

Poveo je već u devetoj minuti golom Ibrahima Amade koji je bez razmišljanja fantastično opalio s 20 metara i spremio loptu u suprotni gornji kut.

Kongoanci su sredinom prvog dijela uspjeli doći do poravnanja preko Cedrica Bakambua nakon dosta loše reakcije obrane Madagaskara. Bakambu se ubacio između dvojice braniča i pogodio za 1:1.

U drugom dijelu Madagaskar je vratio prednost na svoju stranu i to u 77. minuti preko Faneve Andriatsime koji je zabio glavom u padu nakon ubačaja s desne strane.

Kada se činilo da će Madagaskar sve riješiti u 90 minuta, na ulasku u sudačku nadoknadu Kongo dolazi do poravnanja. Chancel Mbemba odlično je skočio i nakon kornera glavom sjajno zakucao loptu u mrežu.

U produžecima promjene nije bilo i odlučivali su jedanaesterci. Kobni su bili veliki promašaji Marcela Tisseranda i Yannicka Bolasieja nakon čega je Kongo eliminiran, a Madagaskar prošao dalje.

Madagascar - DR Congo Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

osmina finala

Maroko1:4 **Benin
Uganda0:1Senegal
Nigerija3:2Kamerun
Egipat0:1Južna Afrika
Madagaskar4:2 **DR Kongo
Alžir3:0Gvineja
Mali0:1Obala Bjelokosti
Gana4:5 **Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!