Tenis

Gotov je veliki pobjednički niz: Ashleigh Barty poražena u osmini finala!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2019.
Gotov je veliki pobjednički niz: Ashleigh Barty poražena u osmini finala!
Foto: EPA

Prva igračica svijeta Ashleigh Barty poražena je u osmini finala Wimbledona gdje je u tri seta do pobjede stigla Alison Riske...

Niz od devet mečeva bez izgubljenog seta i niz od 15 uzastopnih pobjeda stao je danas. Prva igračica svijeta Ashleigh Barty poražena je u osmini finala Wimbledona, a bolja je od nje bila Amerikanka Alison Riske koja je slavila u tri seta.

Prvi je set otišao na stranu australske tenisačice i činilo se kako sve ide "svojim" tijekom. Međutim, Riske dobiva sljedeća dva te dolazi do pobjede sa 3:6, 6:2, 6:4.

Sve je dobro krenulo za prvu nositeljicu koja je u prvom setu stigla do breaka i povela s 4:1. Uspjela se nakratko Riske vratiti, no vrlo brzo ponovno je izgubila servis, a time i set.

U četvrtom gemu drugog seta američka tenisačica dolazi do 15:40 i koristi prvu break loptu, a do kraja seta, kako ne bi bilo nikakve dvojbe, još jednom oduzima servis prvoj igračici svijeta.

Sitnice su odlučile treći set. U petom gemu Riske je spasila jednu break loptu protivnice, a kod vodstva 4:3 napravila break. Na kraju je iskoristila svoju prvu meč loptu.

Wimbledon, osmina finala:
Alison Riske - Ashleigh Barty 3:6, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!