Rukomet

Hrvatska sa sedam predstavnika u europskim rukometnim kupovima sljedeće sezone

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 10.07.2019.
Hrvatska sa sedam predstavnika u europskim rukometnim kupovima sljedeće sezone

Europska rukometna federacija objavila je popis svih klubova koji će se naći u ždrijebu EHF i Challenge kupa sljedećeg tjedna u Beču. Hrvatsku će predstavljati ukupno sedam klubova, tri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji...

Podravka Vegeta je već ranije svrstana izravno u Ligu prvakinja i saznala je svoje suparnice. To će biti Metz handball, Vipers Kristiansand i FTC – Rail cargo Hungaria. Riječ je o izuzetno jakoj skupini i koprivnički sastav čekaju teški ispiti.

U ženskoj konkurenciji Kupa EHF-a Hrvatska nema svog predstavnika. Drugoplasirana Lokomotiva iz prve hrvatske lige i trećeplasirani Bjelovar smješteni su u Challenge kup.

Ukupno 27 ekipa počinje natjecanje u ovom natjecanju. Prvog i drugog pretkola tako neće biti već Kup starta od trećeg pretkola. Tu će svoju euro priču započeti ŽRK Bjelovar. Lokomotiva koja je bila pobjednik toga kupa 2017. godine, a godinu kasnije zaustavljena je u polufinalu, kreće tek od osmine finala.

Prvi susreti trećeg pretkola igraju se 9./10. studenog, uzvrat tjedan dana kasnije, 16./17. studenog.

Inače, Challenge kup će sljedeće godine kao i ostala dva kupa doživjeti promjenu i nestaje pod tim imenom. Liga prvakinja ostaje i dalje, EHF Kup postaje Europska rukometna liga sa 16 klubova, a Challenge kup dobiva ima EHF-a.

U muškoj konkurenciji, PPD Zagreb već je dobio svoje suparnike u Ligi prvaka. To su PSG, Barca, Flensburg, Aalborg, MOL-Pick Szeged, Elverum i Celje Pivovarna Laško.

U drugom po snazi europskom kupu, EHF-u Hrvatska ima čak tri predstavnika. Dubrava i Poreč počinju natjecanje u 1. pretkolu. Prvi susreti igraju se 30. kolovoza/1. rujna, a uzvratni 7./8. rujna.

Zahvaljujući dobrom rankingu i rezultatima posljednjih sezona, NEXE će pak imati samo jednu prepreku do grupne faze natjecanja. Klub iz Našica se naime, uključuje u natjecanje tek u trećem pretkolu. Prođe li to, eto ih opet u skupini EHF kupa gdje su igrali jako zapaženu ulogu posljednje dvije sezone.

Prvi susreti trećeg pretkola igraju se 16./17. studenog , a uzvratni 23./24. studenog.

Sva tri kupa u muškoj konkurenciji doživjet će promjene sa sezonom 2020./2021., baš kao i žensko natjecanje.

Ždrijeb euro kupova u obje konkurencije je 16. srpnja u Beču u 11.00 sati.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES, SEHA Gazprom League

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!