Nogomet

Na današnji dan: Perišić i Mandžukić odveli Hrvatsku u finale!

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2019.
Na današnji dan: Perišić i Mandžukić odveli Hrvatsku u finale!
Foto: FaH

Na današnji dan 2018. godine hrvatska nogometna reprezetnacija upisala je svoju najveću pobjedu u povijesti. U polufinalu Svjetskog prvenstva pala je Engleska...

Najveća pobjeda u povijesti hrvatskog nogometa ostvarena je na današnji dan prošle godine. Polufinale Svjetskog prvenstva, a na drugoj strani stajali su Englezi s čije je strane danima ranije dolazilo: "It's coming home!". Međutim, morat će se strpiti barem još jednom Prvenstvo.

Nije dobro krenulo za Hrvatsku jer je već u četvrtoj minuti Engleska stigla do vodstva. Modrić je srušio Dele Allija na dvadesetak metara od gola, pucao je Kieran Trippier i neobranjivo pogodio za vodstvo Gordi Albiona.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme igralo se prilično ravnopravno, a jedina je razlika bio upravo taj pogodak Engleza. Spašavao je Subašić nakon udaraca Harryja Kanea, na drugoj strani pokušavali su Rebić i Perišić, ali nije bilo prevelikog uspjeha.

I onda je Hrvatska ipak dočekala svoj trenutak koji se dogodio u 68. minuti. Ubacio je Vrsaljko s desne strane, Perišić je pobjegao neopreznom Trippieru i skrenuo loptu iza Pickforda. Četiri minute kasnije, Vatreni su potpuno mogli šokirati Engleze, ali Perišić je pogodio stativu.

Opasno je Hrvatska prijetila do kraja regularnog vremena, no po treći puta na Prvenstvu morala je igrati dodatnih 30 minuta. Po jednu priliku imale su obje reprezentacije u prvom, da bi u drugom Hrvatska stigla do potpunog preokreta.

Igrala se 109. minuta, Perišić je glavom prebacio jednu visoku loptu za Mandžukića koji se okreće i lijepo zabija za vodstvo. Do kraja se ništa nije promijenilo, Hrvatska je ušla u finale Svjetskog prvenstva.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!