Nogomet

Na današnji dan: Hrvatska hrabro pala i ostala na korak do sna

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2019.
Na današnji dan: Hrvatska hrabro pala i ostala na korak do sna
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija na današnji je dan 2018. godine odigrala finale Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska bila bolja te stigla do pobjede od 4:2. Bez obzira na sve, bilo je to prekrasnih mjesec dana...

Na današnji dan odigrano je veliko finale Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska za zlato igrala protiv Francuske. Oči cijelog svijeta bile su usmjerene prema Moskvi te najvažnijoj i najvećoj nogometnoj utakmici.

Francuska je povela u 18. minuti susreta. Marcelo Brozović srušio je Antoinea Griezmanna na dvadesetak metara od gola. Tadašnji igrač Atletico Madrida izveo je i slobodan udarac, no u skoku je Mario Mandžukić glavom prenio loptu u svoju mrežu.

Međutim, nije se dugo trebalo čekati na odgovor Hrvatske. Deset minuta kasnije uslijedila je akcija nakon ubačaja Luke Modrića. U konačnici je Domagoj Vida smirio za Ivana Perišića koji se malo izvlači nalijevo i gađa suprotni kut.

Nisu se dugo veselili hrvatski navijači. Nakon jednog kornera strijelac Perišić igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a Francuzi su tražili penal. Pitana je nakon pregleda snimke dao protivniku penal kojeg je realizirao Griezmann.

Tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a nakon nešto manje od sat vremena igre Francuzi postižu treći pogodak. Paul Pogba pucao je s ruba kaznenog prstora, prvo je Dejan Lovren blokirao, a lopta se vratila Pogbi koji iz ponovnog pokušaja hvata Danijela Subašića na krivoj nozi.

Odmah nakon tog pogotka Francuska postiže još jedan pogodak. Lucas Hernandez pronašao je Kyliana Mbappea na 20 metara, a ovaj pogađa sami kut Subašićeva gola. U samo nekoliko minuta Francuzi su slomili otpor.

Nadu Hrvatskoj donio je Mario Mandžukić u 69. minuti nakon što je iskoristio poigravanje Huga Llorisa. Pročitao je njegovu namjeru, uzeo loptu i pogodio za, kako se na kraju pokazalo, konačnih 4:2.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!