Tenis

Nicolas Jarry slavio u južnoameričkom finalu u Baselu

Jan Šneler • nedjelja, 21.07.2019.
Nicolas Jarry slavio u južnoameričkom finalu u Baselu
Foto: EPA

Pobjedom protiv Juana Londera u finalu ATP turnira u švedskom Bastadu, Nicolas Jarry došao je ujedno do prvog naslova u svojoj karijeri...

Mladi čileanski tenisač Nicolas Jarry nije imao sreće u prva dva ATP finala u svojoj karijeri. Fabio Fognini i Alexander Zverev bili su bolji u Sao Paulu i Ženevi. Ipak, u trećem pokušaju Jarry je došao do naslova. Za malo više od 90 minuta, svladao je Juana Londera u finalu Bastada.

Već u drugom gemu prvog seta Jarry dolazi do breaka i ima lijepu prednost. Ipak, slab servis u petom gemu iskoristio je Argentinac koji je uspješno vratio izgubljeni servis. Set je otišao u 13. igru u kojoj je Londero bio bolji. Imao je Argentinac vodstvo od 6:4 i servis, ali Jarry se vraća i uspijeva osvojiti tie-break s 9:7.

U drugom setu takvih preokreta nije bilo. Čileanac je strpljivo gradio igru, u sedmom gemu pri rezultatu 3:3 došao do breaka i mirno priveo meč kraju sa 6:4. Ova pobjeda donijet će mu malo više od 90.000 € i 250 bodova s kojima će od ponedjeljka biti 38. igrač svijeta što mu je renking karijere. Poraženi Londero zadovoljit će se s 48.870 € i 150 bodova i 56. mjestom na ATP ljestvici što će mu također biti najbolji rezultat do sada.

ATP Bastad, finale:
Nicolas Jarry (ČIL, 5) - Juan Londero (ARG, 6) 7:6(7) 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!