Nogomet

Maribor u drami do trećeg pretkola, ozljeda Ozobića, Bartolec sudjelovao u prolazu Danaca

Branimir Korać • četvrtak, 01.08.2019.
Maribor u drami do trećeg pretkola, ozljeda Ozobića, Bartolec sudjelovao u prolazu Danaca
Foto: EPA

Odrađeni su i posljednji susreti drugog pretkola Lige prvaka. Favoriti su prošli dalje, a najviše neizvejsnosti bilo je u Švedskoj...

Najneizvjesniji dvoboj bio je onaj u Švedskoj gdje su se sastali u uzvratu AIK Stockholm i Maribor. Prvi susret u Sloveniji završen je pobjedom Maribora 2:1, a u Švedskoj su Slovenci prošli nakon produžetaka.

Poveo je AIK već u četvrtoj minuti preko Pera Karlssona, ali Maribor se vratio početkom drugog poluvremena pogotkom Andreja Kotnika. Iskusni Sebastian Larsson u 61. minuti iskoristio je loše postavljanje vratara Pirića i zabija za 2:1 te susret odvodi u produžetke.

I tamo je domaćin prvi došao do pogotka preko Tarika Elyounoussija i tu prednost držao je sve do 117. minute kada Maribor smanjuje na 3:2 preko Alexandrua Cretua i zahvaljujući golovima u gostima prolazi dalje. Špiro Peričić kod gostiju igrao je cijelu utakmicu.

BATE Borisov dobio je prvu utakmicu kod kuće protiv Rosenborga 2:1, ali nije uspio u Norveškoj zadržati prednost. Rosenborg je slavio 2:0 golovima Pala Andrea Hellanda iz 73. minute i Alexandera Soderlunda u 85. minuti.

Dalje ide i Crvena zvezda iako nije briljirala u Finskoj. Prednost od 2:0 iz Beograda uspješno je zadržala i unatoč porazu 2:1 ide dalje. Sebastian Dahlstrom doveo je Helsinki u vodstvo, međutim u 56. minuti Dušan Jovančić poravnava i otklanja svaku dvojbu. Domaćin si je barem osigurao pobjedu golom Rikua Riskija u sudačkoj nadoknadi.

Nikakvih problema nije bilo za Qarabag koji je nakon 1:1 u prvom susretu, u uzvratu bio bolji od Dundalka s 3:0. Jaime Romero bio je dvostruki strijelac, a jedan gol dodao je Ailton. Filip Ozobić morao je napustiti igru već u 25. minuti zbog ozljede.

Kopenhagen je najveći dio posla odradio u prvom susretu kada je u Walesu slavio s 2:0. TNS je bolje prošao u Danskoj, tu je domaćin slavio 1:0 golom Zece iz 52. minute. Karlo Bartolec odigrao je cijelu utakmicu.

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Viktoria Plzeň0:0Olympiakos
Saburtalo Tbilisi0:2Dinamo
PSV Eindhoven3:2Basel
TNS0:2København
Sutjeska Nikšić0:1APOEL
BATE Borisov2:1Rosenborg
CFR Cluj1:0Maccabi Tel Aviv
Ferencvaros3:1Valletta
Maribor2:1AIK
Celtic5:0Kalju
Crvena zvezda2:0HJK Helsinki
Dundalk1:1Qarabağ
APOEL3:0Sutjeska Nikšić
Kalju0:2Celtic
Maccabi Tel Aviv2:2CFR Cluj
Basel2:1PSV Eindhoven
Dinamo3:0Saburtalo Tbilisi
Valletta1:1Ferencvaros
Olympiakos4:0Viktoria Plzeň
HJK Helsinki2:1Crvena zvezda
AIK3:2 *Maribor
Qarabağ3:0Dundalk
Rosenborg2:0BATE Borisov
København1:0TNS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!