Nogomet

Karačić: "Ispadanje od Gzire je blamaža, sramota i za Hajduk i za hrvatski nogomet"

Branimir Korać • subota, 03.08.2019.
Karačić: "Ispadanje od Gzire je blamaža, sramota i za Hajduk i za hrvatski nogomet"
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska je vrlo rano ostala bez dva predstavnika u Europi, Hajduk je šokiran protiv malteške Gzire United, a Osijek nije uspio preskočiti sofijski CSKA...

Velika očekivanja hrvatski klubovi u Europi ove sezone nisu opravdali. Dinamo jedini očekivano odrađuje posao dok su Osijek i Hajduk potpuno podbacili, posebno Splićani.

"Ispadanje Hajduka od Maltežana bilo je veliko i neugodno iznenađenje, svi su očekivali prolaz, posebno nakon pobjede na Malti. U uzvratu su ipak trebali igrati s najjačim sastavom, iznenađenja se u Europi događaju pa ne prođe svaki put bolji. Što se tiče Osijeka tu je bilo 50:50, teško je kada izgubiš prvu utakmicu u gostima 1:0, za primljen gol tada moraš zabiti tri. U uzvratu je Osijek bio oprezan, zabio je taj gol, mogao još jedan, ali nije imao sreće. Na njegovo ispadanje ne treba gledati toliko negativno, jedanaesterci jesu lutrija, ali ima i tu znanja i vježbe. Ponekad utječu i umor i dekoncentracija, ali i vratari su bitni", kaže Roy Ferenčina za Sportske novosti.

S druge strane Branko Karačić bio je oštriji, a ostao je razočaran nakon ovih ispadanja.

"O Hajdukovom ispadanju sve je već rečeno, to je blamaža, sramota i za Hajduk i za hrvatski nogomet. Zbog tog ispadanja svi gubimo. Olako su shvatili tu utakmicu, podcijenili protivnika, a sve je to možda i zbog svih događanja u klubu. Što se tiče Osijeka, bio je bolji u obje utakmice, ali nedostajalo je više odlučnosti, drskosti, bezobrazluka. Očekivao sam agresivniji Osijek, imao je u oba susreta inicijativu, ali ne i prilike. Nedostajalo je okomitih lopti, na kraju nije prošao, a možda nije ni zaslužio. Očekivao sam u prvom susretu bolji Osijek, a pogotovo u drugom."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!